Pascal Teknolojisi vs Günümüz Ekran Kartları

UnknowsGhoSts

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bildiginiz uzere yaz aylarında pascal ekran kartlari piyasaya surulecek. Bende bir oyun bilgisayari toplamak istiyorum. En onemli parcalardan birisi ise ekran karti. Bu konuyu acmamin amaci simdi cok kullanilan ( R9 390, GTX970 ) ekran kartlari ile Pascal Teknolojisini karsilastirmak. Sizce bilgisayari toplamak icin yazimi beklemeliyim yada simdiki teknolojilerimi kullanmaliyim? Simdiden tesekkurker. Pascal Teknolojisi hakkinda yorumlarinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha çıkmamış mimariler hakkında performans olarak bilgi vermemiz mümkün değil. Eğer bekleyebiliyorsanız Pascal'ı veya Polaris'i bekleyin. Aceleniz varsa günümüz ekran kartlarını satın alabilirsiniz.
Şuanda R9 390 yada GTX 970 alsak sonradan pişman olur muyuz keşke bekleseydik yeni mimariyi diye?

Pascal'ı bekle, pascal teknolojisi geldiğinde üretim teknolojisi 28nm'den 16nm'ye düşecek. Bunun sayesinde GPU'nun içine daha fazla CUDA çekirdeği sığdıracaklar. Şu anda GTX 970'e verdiğin parayla Pascal teknolojisine sahip olan GTX 970'den daha performanslı kart alacaksın.

Peki ya diğer kartlar? Pascal mimarisinde kartlar sadece Gtx 970 için mi çıkacak?

Örneğin matematiksel olarak 28nm teknolojisinde 100CUDA çekirdeği olduğunu varsayalım bu 16nm'ye düşünce 175 CUDA'ya çıkacak. Yani kabaca tüm ekran kartları şu andakilere göre %75 daha performanslı olması gerekiyor ama o kadar olmaz. Ben %40-50 arasında bir fark olacağını tahmin ediyorum.

Her ihtimale karşı bekle. İntel HD Graphics iyidir . Şimdi, performans olarak %50 olup (Şüpheli) 100TL fazla fiyat koyarlarsa insanın şuanki kartlar yüzünden ağlayası gelir ve GTX 7xx serisinden 9xx serisine geçerken olduğu gibi eskimiş olur kartlar ve insanın kullanası gelmez (Ben böyle düşünüyorum.). Ancak %20 performans sunup 300TL fazla fiyat yazarlarsa ozaman GTX970'lerin fiyatı da düşeceğinden GTX970'ler hala alınabilir olacak. Sen her ihtimale karşı bekle.

Aciliyeti yoksa keşke dememek için acele etmemek lazım.Tekerleme gibi oldu ama dediğim gibi beklemek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…