Pasif CPU sogutucusu var mi?

Makaleler
23
Sürekli pervaneli (Fan'li) cpu sogutuculari görüyoruz acaba pasif cpu sogutucusu varmidir?

Cok eskiden yanlis hatirlamiyorsam DH'de görmüstüm böyle bir sogutucu incelemesini ama yaniliyor yada yanlis animsiyorda olabilirim.
Uzun sözün kisasi pasif cpu sogutucusu varmi piyasada ve verimlimidir böyle sogutucular yani gercekten sogutuyormu?

Tesekkürler...

Tesekkürler cevap icin mehmet simdi onu arastiyordum ve evet varmis , hatta onlarca alternatifi'de varmis.
Buraya tiklayinca resimlerine falan bakabilirsin.

Anlamadigim madem böyle cpu sogutucular var neden herkes fan'li sogutuculara ragbet ediyor?
Sonucta fan demek az'da olsa SES demek , yani sessizi dururken neden sesli sogutuculara ragbet var?

Daha hızlı soğutma ve daha iyi soğutma için.

Vatan' da gezinirken 600 liralık bir Exper kasaya göz gezdirmiştim. Onda pasif soğutma vardı.

Sadece overclock için yetersizdir. Noctua nh-d14 soğutucusu fansız kullanılabilir veya Deepcool lucifer.

Yani pasif cpu sogutuculari overclock , oyun vs. islemleri icin uygun degildir diyebilir miyiz?

Pasif soğutucuları bırak, işlemciyle gelen stok soğutucular bile tam olarak yeterli değildir overclock için.

Aslinda belkide bu baska basligin konusu ama Intel madem durumun bu kadar farkinda neden stock sogutucularini iyilestirmiyor?
Bu durumda Cooler Master , NZXT gibi bircok sogutucu yapan firma büyük bir darbe yer eminim...

Adamlar sana oc yapman için soğutu vermiyorlar hatta oc yapacağın işlemcilerin bazılarında soğutucu vermiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…