Pasif öğrenci yeşil pasaport alabilir mi?

Zamanında çalışmıştım şahıs şirketim de vardı şu an ne işim var ne gücüm.
kadınlarda bekar olduğu sürece yeşil pasaportu kullanabilirler diye biliyorum ama eminde deilim bundan bunu araştırırsanız iyi olur bence

Son düzenleme:
Selam , benim şu an yeşil pasaportum var ama e devletten baktığımda ( ders kaydı yapmadığım için ) pasif öğrenci olarak gözüküyorum 2020 girişliyim okulda. Bu durumda elimdeki yeşil pasaportu kullanabilir miyim ? Sen kullandın mı acaba pasif öğrenci olarak pasaportu? Yurtdışına çıkarken sıkıntı yaratır mı acaba?

Ben pasif öğrencilik sıkıntı çıkarmıyor diye biliyorum. Buna benzer konularda resmi bir kaç kurumu aramıştım hangisi olduğunu hatırlamıyorum fakat ya nüfus müdürlüğü ya da üniversitenin öğrenci işleriydi sanırım. Bana sıkıntı olacağını söylemişlerdi. Çünkü prosedürde devam şartı isteniyor diye biliyorum. Fakat şu da bir gerçek Türk pasaportunun herhangi bir değeri yok. Yani bunu çok denetleyeceklerini düşünmüyorum. Bir kaç kişiden de bu şekilde duyum almıştım. Ama dediğim gibi yanlış yönlendirmek istemem.

Bence problem olucaksa yurtdışı tarafında bir problem olmaz, sadece olursa Türkiye tarafında olur. Bunun takibini yabancı bir ülkenin yapabileceğini düşünmüyorum. Genelde sadece pasaport bitiş tarihine bakıyorlar.

Birde ders kaydı yapıp nasıl pasif oluyorsun? İlk yazdıklarını tam anlamadım

Anladım , pasaport çıkartmak için belki ama elimde zaten ol
ders kaydı yapmadığım için yazmıştım

Anladım, pasaport çıkartmak için belki ama elimde zaten ol

Ders kaydı yapmadığım için yazmıştım

Pasaport çıkartırken dediğin gibi aktif öğrenci olman lazim ama sonrasinda bence sıkıntı cikarmazlar

arkadaşlar yeşil pasaportum var ama hali hazırda okuduğum üniden temmuzun 2-4’ünde mezun olacağım, açıköğretim okulumda da bu dönem ders seçmediğim için pasif gözüküyorum. temmuzun 8-11’i yunan adasına gitmeyi düşünüyorum. pasif öğrencilik sorun çıkartır mı sizce ?

Arkadaşlar merhaba, önümüzdeki ay Almanya'ya gideceğim. Yeşil pasaportum var fakat geçen dönem ders kaydımı yenilemediğim için öğrenci belgemde “pasif öğrenci” olarak gözüküyorum. Sizce çıkış yaparken sorun olur mu? Benim durumumu yaşayan ve çıkabilen var mı acaba? Çok korkuyorum, biletimi, evi her şeyi ayarladım.

Benim de aynı durum ya

Benim de aynı durum ya
Bir şey olmaz ondan. Okulunuz bitmesin yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…