Pata cd-rom kutusu harddiski görmüyor

kcakmak

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, eski laptopuma kan can gelsin diye bir adet Ssd aldım Bir de hard disk kutusu siparişi verdim. Eski hdd'yi optik sürücüye takarım diye.

Ssd'yi sata bir hdd portuna taktım windows 10 yükledim. Her şey harikaydı. Optik sürücüm PATA arayüzlü.

Eski harddiskim sata arayüzlü sata to ide bir hdd kutusu aldım. Bugün geldi her şeyi taktım cd rom girişine yerleştirdim fakat hdd'yi görmüyor Biosta da cd-rom none yazıyor. Aygıt yöneticisinden belki isim almamıştır dedim orada da gözükmemekte. Sorun ne olabilir?

Şimdiden teşekkürler.

Otomatik görmeli diyorsunuz, hdd'nin dönme sesini duyabiliyorum ama enerji geliyor. Biostan master slave vb. ayarlarından kaynaklanan bir problem olamaz değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
sorun şu ki hard disk sata disk böyle bir jumper ayarı yapamıyorum, cd rom hdd kutusunun içi sata girişi oraya hdd yi yerleştiriyorum , çıkışı pata , o da cd rom yuvasına oturuyor gayet , biostan cd -rom a baktığımda none gözüküyor , fakat değerleri değiştirebiliyorum , atapi removal , other atapi ve user diye 3 seçenek var belki onlardan biridir.

Sorunu çözdüm. Birincisi yuvasına tam oturmuyormuş. Laptop oldugundan bende çok sert davranamadım alete anakarta zarar veririm diye ama bunla da bitmiyor. Taktıktan sonra da açmadı, sonra ssdyı compatible moduna almam gerekti ancak işletim sistemini o zaman yükledi ve ikisi de çalıştı. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…