Patch kablo alınır mı?

Makaleler
1
Merhaba, bir Cat6 kablo alacağım bugün. Ugreen almaya karar verdim ancak 200₺ hiç çıkartmak istemiyorum, Cat6 patch kablo olarak Ugreen markasına ait kablo gördüm. Bir sürü patch kablo var daha ucuza ancak ben patch kablo ile normalinin farkını cidden anlamadım araştırmama rağmen. Farkı nedir? Patch kablo alınır mı?

Kendim çözdüm: Yama kablosu olarak geçiyor. Aklıma yatmadı, gidip direkt normal ethernet kablosu alacağım.

Son düzenleme:
Ağ kabloları konusunda her gün onlarca çeşidi ile çalışmaktayım. Genel olarak potansiyeli yüksek elektrikçilere gidin derim. Genelde elektrikçiler proje işleri aldığı için standartları yüksek kablolar ile çalışırlar. Burada dikkat edilmesi gereken TTR Cat6 olmamasına dikkat edin. Nedir TTR Cat6 içi çok damarlı bakır kablo demktir. Alüminyum modelleri de vardır.

Size kısaca önerim LSZH veya Halogen Free tek damar saf bakır 23 AWG Cat6 kablo almanızdır. Genelde metresi 30-50 TL arası değişmektedir. Daha ucuz kablolar ne yazıkki verdiğim standartlara uymuyor. Umarım bilgiler faydalı olmuştur.

Not: Eğer dış ortamda kullanacaksanız Halogen Free değil, Poli Etilen cinsi Cat6 almanız gerekmektedir.

İyi Sosyaller.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı