Daha önce hiç Diablo tarzı oyun oynamamış biri olarak POE 2’yi merak edip satın aldım. Beklediğimden çok daha fazla eğlendim; yalnızca iki haftada yaklaşık 100 saat oynadım. Oynanışı gerçekten sürükleyici ve mekanikler oldukça fazla. Ancak yeni güncelleme geldiğinde oyunu bırakmak zorunda kaldım. Çünkü oyunda sezon sistemi var ve her yeni sezonda oyuncular genellikle sıfırdan başlıyor. Eski sezondan devam etme seçeneği bulunsa da, topluluğun büyük kısmı yeni sezona geçtiği için eski karakterle oynamak anlamsızlaşıyor.
Her sezonda metanın değişmesi, yeni karakterlerin ve oynanış mekaniği yeniliklerinin gelmesi aslında oyunu taze tutuyor, bu güzel bir özellik. Fakat her seferinde baştan başlamak, özellikle tek başına oynayanlar için zamanla yorucu olabiliyor.
Bir diğer konu ise oyunun fiyatı. POE 2, şu an 30 dolarlık bir fiyatla satılıyor. Oyunu satın almak, ekstra bir keyif ya da avantaj sağlamıyor oyun içi para birimi ekliyor hesabına onunla da fazladan depo alanı vb şeyler alabiliyorsun benim çok işime yaradı ama 30 dolar bence gereksiz pahalı.