Arkadaşlar saat 23:01'de güç kaynağımdan çat diye ses geldi patlama ışığını da kasadan çok net gördüm. Patlamayla beraber bilgisayar 7-8 saniye dondu ve o sırada fanların durup tekrar çalışma sesini duydum sonra bilgisayar çalışmaya devam etti ve hala devam ediyor. Kapatıp kapatmamakta kararsız kaldım. Kullanmaya devam edeyim mi ? Yani şuanlık bir terslik yok gibi. Isı değerleri de normal. Sizce ne yapsam ? Güç kaynağım : Xigmatek X-Power 600W
Arkadaşlar yarım saat önce güç kaynağımdan çat diye ses geldi patlama ışığını da kasadan çok net gördüm. Patlamayla beraber bilgisayar 7-8 saniye dondu ve o sırada fanların durup tekrar çalışma sesini duydum sonra bilgisayar çalışmaya devam etti ve hala devam ediyor. Kapatıp kapatmamakta kararsız kaldım. Kullanmaya devam edeyim mi ? Yani şuanlık bir terslik yok gibi. Isı değerleri de normal. Sizce ne yapsam ? Güç kaynağım : Xigmatek X-Power 600W
Hayır güç kaynağının şakası yoktur, patlamasından tutun yangına kadar ciddi sorunlar çıkarabilir. İçindeki kapasitörlerinden biri patlamış olabilir, bu yüzden 600W gücü tam olarak veremeyebilir. En kısa sürede değiştirmenizi tavsiye ederim.
Şuan bilgisayardan tamamen söktüm. Kısa devre yöntemiyle çalıştırınca hiç tepki vermedi PSU sanırım son nefesini verdi. Tamir etmeye değmez sanırım. Yeni PSU alacağım. İlgilenen herkese Teşekkürler.