Arkadaşlar, PSU arkasındaki kırmızı şeylerle oynadım, patladı. Parçalara zarar gelmiş midir? Anakartın üstünü kontrol ettim herhangi bir yanık veya koku yoktu.
Öncelikle geçmiş olsun. Genelde böyle aletlerde patlamalar, yanmalar elektrik kaçaklarından veya kısa devrelerden oluşur, eğer bunlar anakarta etki etmemişse sıkıntı yoktur.
''Kırmızı şey'' dediğiniz voltaj ayarlayıcı bir switchdir... Oynamadan önce sorsaydınız çok daha iyi olurdu PSU kesinlikle arızalanmıştır fakat diğer bileşenlerde durum nedir, test etmeden bilemezsiniz...
PSU kablolarında zedenlenme vardı herhalde zaten güç gelmiyordu zarar vermiş midir sizce? Bütün parcalari çıkarıp tek tek baktim yanık koku vs var mı diye de yoktu. İşlemciye bile baktım.
Önereceğiniz bir PSU var mı? Zaten alacaktım High Power 500W 80+ almayı düşünüyorum sizce iyi midir?
Öncelikle geçmiş olsun. İmkanınız var ise parçalarınızı bir başka bilgisayarda test edin. Eğer PSU dışındaki parçalarda bir sorun yok ise güç kaynağı için bütçe belirtin.
Öncelikle geçmiş olsun. İmkanınız var ise parçalarınızı bir başka bilgisayarda test edin. Eğer PSU dışındaki parçalarda bir sorun yok ise güç kaynağı için bütçe belirtin.