Patriot 32 GB (2x16) Viper Venom 6000MHz CL30 DDR5 RAM hangi çipi kullanıyor?

Pika2000

Kilopat
Patriot 32 GB(2x16) Viper Venom 6000MHz CL30 DDR5 RAM,
Bu RAM'lerin çipi hangisi bilen var mı acaba?
Ayrıca EXPO uyumlu olduğu yazıyor ama sorun yaşayanlar da olmuş, o yüzden bilemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
7000 MHz'de daha kötü sonuç almak garip geldi, öbür RAM'i alıp direkt 6000 MHz ve CL30 kullanmanın zararı nedir onu tam anlayamadım. Yani çipinin farklı olması/daha kötü olmasının ne gibi bir eksisi var aynı özellikleri alırken?

7000 MHz olan RAM'i overclocklayıp 7600 değil mi kullanmamı mı öneriyorsunuz?
Hynix A olmasının + sı tam olarak ne ki?

Mantığını tam kavrayamadım.

@deadfellow yani demek istediğiniz işlemcinin silikonu önceden belli olamıyor ve bu yüzden RAM'i aldıktan sonra en ideal MHz'nin hangisi olduğunu test etmem mi gerekiyor? Ve bu konuda da 1:1 çalıştırabilmek için Hynix'a çip daha elverişli anladığım kadarıyla doğru mudur?

O konunun en başından okursan bütün cevaplar var, bu konuda da neredeyse cogu cevap var.

O konunun en başından okursan bütün cevaplar var, bu konuda da neredeyse cogu cevap var.

Anladığım kadarıyla önemli olan içindeki çip ama aynı çip varken neden modelden modele MHz'si değişmekte onu anlayamadım. O konuyu geçecek olursam, önemli olan Hynix'a olması modeli önemsiz demişsiniz. Patriot Viper Venom 32Gb (2X16Gb) Ddr5 7000Mhz Cl32 Gaming Ram (Bellek) (Pvv532G700C32K) - Bellekler (Ram) | Exporgin.com.tr benim söylediğim bu modelden daha uygun fiyatlı başka bir Hynix'a RAM var mıdır?

Ben normalde overclock için düşünmüyordum zaten normal gözüken ayarlarda iyi çalışması yeterliydi benim için. Ama siz de söyleyince bu konu ilgimi daha çok çekti bu yüzden öğrenmeye çalışıyorum.

Hynix'a olan RAM'i alıp 7600 üstü değerlere mi zorlamalıyım yoksa 6000-6400 arasında stabil bir ayarda mı kalmalıyım? Farklı kısımlarda farklı şeyler söylediği için kafam karıştı.

Ne yapmam gerektiğini topluca biraz özetleyebilirseniz çok yardımcı olmuş olursunuz.

Tüm sayfaları okudum ama yapılması gereken en doğru ayarların nasıl olması gerektiğini seçemedim.

7600 üstü değerleri o anakartla zorlayamazsın. 2 RAM slotu olan anakartlar lazım 7600 üstü için. Diğerlerinde çalısacagı kesin değil. 7000'lik RAM'İ alıp şu anda işlemcine göre kullanmak ilerde ne değişir bilemeyiz.

7600 üstü değerleri o anakartla zorlayamazsın. 2 RAM slotu olan anakartlar lazım 7600 üstü için. Diğerlerinde çalısacagı kesin değil. 7000'lik RAM'İ alıp şu anda işlemcine göre kullanmak ilerde ne değişir bilemeyiz.
Ne demek olduğunu tam anlamadım ama;
• 1DPC 1R Max speed up to 7600+ MHz
• 1DPC 2R Max speed up to 6400+ MHz
• 2DPC 1R Max speed up to 6400+ MHz
• 2DPC 2R Max speed up to 5400+ MHz

böyle olduğu yazıyor sitesinde anakartımın, bazı satan sitelerde 7600 bazısında ise 6600 MHz gözüküyor anakartım, sitesine baktığımda ise bu yukarıdaki şekilde yazıyor.

Bu yazan veriler dışında o zaman tek tek MHz leri test etmem gerekiyor doğru mudur? Stabil olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Ve CL konusunda kaç CL yapmalıyım? Onu da MHz gibi deneyerek mi bulmam gerekiyor yoksa şu CL de alabildiğin en yüksek MHz'yi yap gibi basit yolu var mı?

1733428435583.png

Bir de böyle bir şey gördüm ama ne kadar doğrudur bilmiyorum.

Hepsinin dışında satıcıya baktım da exporgin sitesi pek güvenilir gemedi. Sahte ürün yolladıkları kişiler olmuş. Sanırım Hynix A mevzusunu bırakmam gerekecek.

Şu an uygun fiyatlı ve satıcısı da güvenilir Hynix A-Die olduğundan emin olduğum bir RAM olmadığı için 6000 MHz CL30 almak zorunda kalacağım gibi duruyor. İnce hesap indirim gecesi yakınken önce onu beklerim tabii.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı