Patriot Viper Venom RGB 2x16 DDR5 6000MHz CL36 alınır mı?

CL36 diyorum ben 40 değil ben bir yerden bakmıştım Max 5 FPS falan.
Bende baktım testlere. 4090 gibi bir kartta 3 FPS farkediyorsa 4070S, 4070TiS gibi kartlarda 1 FPS farkeder.
1731252781919.png

CL36 olanın 36-36-36 diğerinin 30-42-42 olması lazım. Bu durumda fazla fark oluşmayacaktır. Ürün iyidir alınır.

Burada farkeden şey CAS Latency değil. MHz fark eden şey. CL30 ile CL36 arasında çok az fark olur.

Frekansın faydası genelde daha ufak olur zamanlamalara göre. Zamanlamaları CL'den ibaret görmemek lazım.

Burada farkeden şey CAS Latency değil. MHz fark eden şey. CL30 ile CL36 arasında çok az fark olur.

CAS gecikmesi 6 yüksek olan belleğin diğer gecikmeleride yüksek olabilir, görmeden konuşmak istemedim. Genelde CAS 6 oynuyorsa diğer gecikmeler yine aynı orantıda yüksek olur.

Yorumumda özellikle hızlısıyla yavaşı arasında %5-10 fark eder dedim, üzerine özellikle X3D işlemcilerde fark çok az olur diye belirttim, tecrübeden konuşuyorum FPS düşmesi kadar nefret ettiğim şey yok.

Bu test edilen örnekler özellikle AAA türü grafiğe abanan oyunlar. Özellikle %1 fps değerine bakarsan mesela attığım tabloda baldur's gate için %20 fark etmiş. Az değil. Gidip PUBG tarzı oyunlar oynuyorsan benzer farklar beklenebilir.

6000 CL30 ile 36 arasında o kadar olmasa bile %4-5 olabilir. Sadece CL üzerinden konuşmuyorum diğer gecikmelerinde oynayacağını varsayıyorum. İşlemciyi, ekran kartını oynanılan oyunu bilmeden kesin hazır cevap konuşmak saçma.

CAS gecikmesi 6 yüksek olan belleğin diğer gecikmeleride yüksek olabilir, görmeden konuşmak istemedim. Genelde CAS 6 oynuyorsa diğer gecikmeler yine aynı orantıda yüksek olur.

Yorumumda özellikle hızlısıyla yavaşı arasında %5-10 fark eder dedim, üzerine özellikle X3D işlemcilerde fark çok az olur diye belirttim, tecrübeden konuşuyorum FPS düşmesi kadar nefret ettiğim şey yok.

Bu test edilen örnekler özellikle AAA türü grafiğe abanan oyunlar. Özellikle %1 FPS değerine bakarsan mesela attığım tabloda Baldur's Gate için %20 fark etmiş. Az değil. Gidip PUBG tarzı oyunlar oynuyorsan benzer farklar beklenebilir.

6000 CL30 ile 36 arasında o kadar olmasa bile %4-5 olabilir. Sadece CL üzerinden konuşmuyorum diğer gecikmelerinde oynayacağını varsayıyorum. İşlemciyi, ekran kartını oynanılan oyunu bilmeden kesin hazır cevap konuşmak saçma.

4060 Ti 16 GB 7500F de kullanacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı