Pavilion DV6 300 işlemcisi yükseltilebilir mi?

Gamer123123

Hectopat
Daha fazla  
Laptopum HP Pavilion DV6 3000 serisi, işlemcisi i5 480M, 8 GB DDR3 RAM'e sahip. Bunun işlemcisini değiştirsem ne kadar fayda eder? Fayda edecekse yurt dışından i7 840qm mi getirmek mantıklı yoksa ikinci elden i7 740QM mi almak mantıklı?

840qm ortalama %30 %40 daha iyi ama o bile kurtarmaz. Eğer masraf edeceğinize değerse yapabilirsiniz. Uyumlu olup olmayabilir BIOS desteklemiyordur vs. iyicene araştırın.

İşlemci değişiyor olsa bile güncel dünyada güncel işlerde çok fark yaratmaz, uğraşmaya ve para harcamaya değmez.

i7 3630QM alabilirsiniz ama BIOS veya anakart ın desteklemesi lazım.

840qm ortalama %30 %40 daha iyi ama o bile kurtarmaz. Eğer masraf edeceğinize değerse yapabilirsiniz. Uyumlu olup olmayabilir BIOS desteklemiyordur vs. iyicene araştırın.
Öncelikle hepinizden özür diliyorum 1 saat ban yedim noktasız uzun cümle yazmaktan. Lütfen kusuruma bakmayın.
Laptobum ile alakalı bir pdf buldum bu pdfde bu işlemciler yazıyor. İşlemcimin galiba 2 3 farklı soket tipi var bga1288 pga988 g1 falan bir sürü soket tipi gördüm. Hangisi doğru bilmiyorum ama pdf e güveniyorum çünkü içerisindeki tüm bilgiler laptopumunki ile uyuşuyor.
İşlemci değişiyor olsa bile güncel dünyada güncel işlerde çok fark yaratmaz, uğraşmaya ve para harcamaya değmez.
Güncel zamanda bir laptop çok pahalı olduğundan işlemciyi değiştirsem en azından beni biraz daha idare eder mi diye düşünüyorum. Zaten kasa bilgisayarım var ama laptopa ihtiyacım olacak gibi duruyor beni biraz götürse işlerimi kolaylaştırsa yeter. Baktığım işlemci Türkiyeye 600TL ye geliyo kargo dahil gümrüğe takılıyor mu ne gibi bi işlem uygulanıyor bilmiyorum. Türkiyedede i7 740qm gördüm ikinci el onlarda 400 500 TL bandındaydı.
i7 3630QM alabilirsiniz ama BIOS veya anakart ın desteklemesi lazım.
Onu bende gördüm ama pdf de öyle bir şey yazmadığından pek destekleyeceğini sanmıyorum.

@495256 @Pentium D @özkan533

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-02 170114.png
    69,4 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:

Bence cihazınızı satıp üzerine 600-1000 eklerseniz daha güncel cihaz alabilirsiniz gibime geliyor.

Bence cihazınızı satıp üzerine 600-1000 eklerseniz daha güncel cihaz alabilirsiniz gibime geliyor.

Geç gördüm tekrardan özür dilerim. Bunu satsam hiçbir şekilde para etmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü kasası vasat durumda soğutma fanının bir yaprağı kırık falan iyi kondisyonda olsa bende öyle düşünürüm ama çok kötü durumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…