Paycell karta aktarılan bakiye sıfırlanır mı?

Furkan Çatana

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Şimdi ben hattımı Turkcell'den Türk Telekom'a taşıyacağım ama karta aktarılabilir bakiyemi şimdi aktarsam ne olur 2.200 TL? Taahhüdüm bitti Turkcell'e olan.

Allah'tan bir şey sordum :d

Son düzenleme:
O bahsettiğin "aktarılabilir bakiye" hatırladığım kadarıyla senin faturana yansıtılarak kullanabileceğin bir kredi limiti, yani hesabında duran sana ait bir para değil. Eğer o 2.200 TL'yi şimdi banka hesabına veya karta aktarırsan nakit olarak eline geçer ama Turkcell hattını taşıdığında sana göndereceği son faturaya bu tutarı ekler. Yani o parayı şimdi çekersen hattın Türk T'a geçtiğinde arkandan gelecek son faturayı 2.200 TL + kullanım bedeli olarak ödemek zorunda kalırsın. Eğer parayı çekmeden hattı taşırsan da o limit iptal olur ve bir borç çıkmaz, yani kısacası o parayı kullanmak demek aslında bir sonraki faturana borç yazdırıp nakit avans çekmek demek. Ama ben yanlış hatırlıyorsam ve o tutar daha önce senin eklediğin bir bakiyeyse bir problem olmaz. Borçlu vs çıkmazsın, veyahut hattını taşıdığında silinmez.

O bahsettiğin "aktarılabilir bakiye" hatırladığım kadarıyla senin faturana yansıtılarak kullanabileceğin bir kredi limiti, yani hesabında duran sana ait bir para değil. Eğer o 2.200 TL'yi şimdi banka hesabına veya karta aktarırsan nakit olarak eline geçer ama Turkcell hattını taşıdığında sana göndereceği son faturaya bu tutarı ekler. Yani o parayı şimdi çekersen hattın Türk T'a geçtiğinde arkandan gelecek son faturayı 2.200 TL + kullanım bedeli olarak ödemek zorunda kalırsın. Eğer parayı çekmeden hattı taşırsan da o limit iptal olur ve bir borç çıkmaz, yani kısacası o parayı kullanmak demek aslında bir sonraki faturana borç yazdırıp nakit avans çekmek demek. Ama ben yanlış hatırlıyorsam ve o tutar daha önce senin eklediğin bir bakiyeyse bir problem olmaz. Borçlu vs çıkmazsın, veyahut hattını taşıdığında silinmez.

Şöyle haftaya hattım taşınacak bakiye silinmezse iyi çünkü faturam kesilirken oda yenileniyor daha çekmedim ve 9 Ocak günü kontratım bitti.

Paycell Turkcell'den bağımsız olarak kullanılabiliyor ve faturalandırılabiliyor. Hattınız fark etmez. Sadece ayrıcalıklarınız gider.

Kullanılabilir bakiyeniz varsa geçiş yapmadan önce kullanmanızı öneriyoruz. Geçişiniz sonrası bakiyeniz kalırsa, Turkcell'de açık faturanız bulunmadığında iadesi için işlem başlatılabilir ne demek istiyor hocam.

Kullanılabilir bakiyeniz varsa geçiş yapmadan önce kullanmanızı öneriyoruz. Geçişiniz sonrası bakiyeniz kalırsa, Turkcell'de açık faturanız bulunmadığında iadesi için işlem başlatılabilir ne demek istiyor hocam.
Hocam o bahsettiğin bakiye senin karta yüklediğin ana paran mı, yoksa Turkcell'in verdiği mobil ödeme limiti mi? Eğer senin yüklediğin nakit paraysa harca sorun yok. Ama Turkcell'in aydan aya verdiği limitse onu harcama, bedava para değil o, hat taşınınca son faturana borç olarak geri kilitlerler haberin olsun.

Gönderdikleri mesajı daha da ele alıp açarsak o "iade" durumu, eğer sen kartın içine kendi banka hesabından vs oradan buradan kendin nakit para yüklediysen geçerli. Yani diyor ki; "İçeride kendi paran varsa harca bitir, yoksa hat değiştikten sonra kalan paranı geri vermek için uğraşırız." Çünkü onlar sana 50 kuruş dahi borçlu olsalar hat kapatıldıktan sonra ve eğer vermezlerse yüksek cezalar yerler. Ama senin o bahsettiğin 2.200 TL, senin yüklediğin para değil de Turkcell'in sana açtığı mobil ödeme limitiyse (ki öyle duruyor), onu "bakiyem var" sanıp harcarsan iade falan almazsın, tam tersine son faturana 2.200 TL borç olarak yansır. Ve senin o benim son faturan ayın 9'u idi olayı yalan olur ve bir sonraki ödeme tarihi olan diğer ayın 9'unda sana tekrar fatura gelir. O da bu harcadığın para olur.

Hocam o bahsettiğin bakiye senin karta yüklediğin ana paran mı, yoksa Turkcell'in verdiği mobil ödeme limiti mi? Eğer senin yüklediğin nakit paraysa harca sorun yok. Ama Turkcell'in aydan aya verdiği limitse onu harcama, bedava para değil O, hat taşınınca son faturana borç olarak geri kilitlerler haberin olsun.

Gönderdikleri mesajı daha da ele alıp açarsak o "iade" durumu, eğer sen kartın içine kendi banka hesabından vs oradan buradan kendin nakit para yüklediysen geçerli. Yani diyor ki; "içeride kendi paran varsa harca bitir, yoksa hat değiştikten sonra kalan paranı geri vermek için uğraşırız." çünkü onlar sana 50 kuruş dahi borçlu olsalar hat kapatıldıktan sonra ve eğer vermezlerse yüksek cezalar yerler. Ama senin o bahsettiğin 2.200 TL, senin yüklediğin para değil de Turkcell'in sana açtığı mobil ödeme limitiyse (ki öyle duruyor), onu "bakiyem var" sanıp harcarsan iade falan almazsın, tam tersine son faturana 2.200 TL borç olarak yansır. Ve senin o benim son faturan ayın 9'u idi olayı yalan olur ve bir sonraki ödeme tarihi olan diğer ayın 9'unda sana tekrar fatura gelir. O da bu harcadığın para olur.

Hocam yarın konuşurum limit onların kendi param değil dediğim gibi haftaya Türk Telekom SIM kartım geliyor(haber veririm)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı