Paylaşılan GPU belleği ne işe yarar?

anilcaliskan

Megapat
Makaleler
1
Bir AI uygulaması kullanıyorum, bayağı bir VRAM gerektiriyor.
Genellikle aşağıdaki gibi bir kullanım mevcut;

Screenshot_1.png

Buradaki paylaşılan GPU belleği alanı hiç kullanılmıyor, bildiğim kadarıyla VRAM yetmediği noktada normal RAM'den destek alıyor.

Ama bir türlü devreye sokamadım, kullanımını ben mi yanlış biliyorum normalde VRAM yetmediği noktada RAM'den sanal VRAM gibi devreye girmesi gerekmez mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir AI uygulaması kullanıyorum, bayağı bir VRAM gerektiriyor.
Genellikle aşağıdaki gibi bir kullanım mevcut;

Eki Görüntüle 1770931

Buradaki paylaşılan GPU belleği alanı hiç kullanılmıyor, bildiğim kadarıyla VRAM yetmediği noktada normal RAM'den destek alıyor.

Ama bir türlü devreye sokamadım, kullanımını ben mi yanlış biliyorum normalde VRAM yetmediği noktada RAM'den sanal VRAM gibi devreye girmesi gerekmez mi?

RAM'inin bir kısmını dahili grafik birimi olan APU ekran kartının bellek ihtiyacını karşılamak için kullanıyor ama sistem de ekran kartı tabanlı oyun veya yazılım açık değilse 5.4 GB VRAM kullanımı biraz fazla ne olur ne olmaz bilgisayarınızı Kaspersky ile taratın efendim iyi sosyaller.

Artı -1 Eksi
RAM'inin bir kısmını dahili grafik birimi olan APU ekran kartının bellek ihtiyacını karşılamak için kullanıyor ama sistem de ekran kartı tabanlı oyun veya yazılım açık değilse 5.4 GB VRAM kullanımı biraz fazla ne olur ne olmaz bilgisayarınızı Kaspersky ile taratın efendim iyi sosyaller.
Konuda belirtmiştim yapay zeka (AI) uygulaması çalıştırıyorum hocam, 10GB daha olsa onu da kullanır. Bu görselde az çıkmış normalde 6/6 oluyor ve yetmiyor. 🙃

Yanıtlarınız içi teşekkürler, sanırım VRAM'i yüksek bir makine almam gerekecek.

Artı -1 Eksi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı