Paylaşımlı ekran kartına verilen bellek miktarı ayarlanırsa performans artar mı?

emies

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle hayırlı ramazanlar dilerim. Intel Core i5 4210M işlemcim var, ve gömülü olarak Intel HD Graphics 4600 var. Haricen NVIDIA GeForce 940M var. Premiere Pro'dan render alırken veya oyun oynarken bazen fan çok sesli çalışıp oyunu/sistemi kullanılmayacak derecede yavaşlatıyor, sonra düzeliyor.(darboğaz) acaba buna bir çözüm bulabilir miyim? Konu hakkında bilgim olmadığından soruyorum. Ve 6 GB RAM var acaba paylaşımlı ekran kartına verilecek RAM miktarını kendim seçsem daha performanslı olmaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hayırlı ramazanlar dilerim. Intel Core i5 4210M işlemcim var, ve gömülü olarak Intel HD Graphics 4600 var. Haricen NVIDIA GeForce 940M var. Premiere Pro'dan render alırken veya oyun oynarken bazen fan çok sesli çalışıp oyunu/sistemi kullanılmayacak derecede yavaşlatıyor, sonra düzeliyor.(darboğaz) acaba buna bir çözüm bulabilir miyim? Konu hakkında bilgim olmadığından soruyorum. Ve 6 GB RAM var acaba paylaşımlı ekran kartına verilecek RAM miktarını kendim seçsem daha performanslı olmaz mı?

Hayır gene aynı olacak o zaten.
VBIOS ayarlasanda aynı kart. Kart karttır neyini değiştirmeyi planlıyorsu?

Overclock falan yaptın mı? Belki o darboğaz yapıyor olabilir. Ne bileyim işte yardımcı olmaya çalışıyorum.

Uygulamayı harici ekran kartı ile çalıştırmayı ayarladınız mı?
Bilgisayara temizlik ve termal bakım yapıyor musunuz?
6GB RAM yeterli gelmiyor olabilir. Onu daha da kısmaya gerek yok.
Uygulamayı çalıştırırken ısı, kaynak tüketimi gibi bilgileri biliyor musunuz?

Çok az MB türünde verebilirsin ki zaten senin de ram boyutun çok az o yüzden zaten faydasını goremiyeceksin.Tavsiyem CPU render değilde gpu rendera yuklenmen.

Birine yazdığım cevabı paylaşayım. Özet: Render alırken bellek hatırı sayılır kullanılsa da kayda değer fark olmaması lazım.

6 GB kullanmıyor. Lazım olanı kullanıyor.

Paylaşılan havadan paylaşılmıyor. Belleğinden gidiyor. Belleğe canı sıkılan gidemiyor. Çoğu durumda işlemci üzerinden gidiliyor ki bu çok yavaş bir şey. Yetmezmiş gibi Samsung GDDR6 bellekler 768 GB/s hıza sahip olabilirken 3200 MHz DDR4 bellek 25,6 GB/s hıza sahip oluyor. Bu yüzden o belleği kullanmak çok yavaş kalıyor. Bu yüzden kullanma imkanı olduğu halde çoğu zaman kullanmıyor.

Paylaşılan 4 GB bellek genelde senin bellek miktarına göre otomatik belirlenir. Değiştirsen de söylediğim sebeplerden dolayı bir anlamı yok. O kadar kullanılmayacak.

Overclock falan yaptın mı? Belki o darboğaz yapıyor olabilir. Ne bileyim işte yardımcı olmaya çalışıyorum.
o ne demek bilmiyorum
Çok az MB türünde verebilirsin ki zaten senin de RAM boyutun çok az o yüzden zaten faydasını goremiyeceksin. Tavsiyem CPU render değil de GPU rendera yuklenmen.

Zaten NVIDIA kullanılıyor görünümde ama fanın sesli çalışması işlemciye gömülü olan Intel ile alakalı değil mi?
Yanıt veren herkese teşekkür ederim. Sanırım boyun eymekten başka yapacak bir şeyim yok. Konu kapanabilir...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı