PBO'dan sonra Cinebench skoru azalır mı?

BrKExe

Hectopat
Daha fazla  
İşlemcim R5 5600 stock fan anakart Gigabyte B450 m S2H başlıktaki sorunu yaşıyorum. PBO işleminden sonra Cinebench skorum 7500e düştü. Ama oyun performansım arttı.

Son düzenleme:
İşlemci ısınıp kendini kısıyor olabilir mi? Cinebench çalışırken sıcaklığınız nasıl veya işlemcinizi yüksek miktarda kullanan oyunlarda da performansınız artmış mı?

İşlemci ısınıp kendini kısıyor olabilir mi? Cinebench çalışırken sıcaklığınız nasıl veya işlemcinizi yüksek miktarda kullanan oyunlarda da performansınız artmış mı?

İşlemci AMD'nin kendi uygulamasında 70-75 arası gözüküyordu ve CS2 de bunu yapmadan önce girdiğim bir DM suncuusnda 140 FPS alırken şu an 200 sabit alıyorum ama onun dışında ekstra bir fark görmedim.

Hocam ısınmamış da işlemci anlayamadım, takipteyim konuyu.

Şu an geç oldu ama sabah ilk iş testi tekrarlayacağım.

Hocam ısınmamış da işlemci anlayamadım, takipteyim konuyu.

Sadece Cinebench'i çalıştırınca voltaj 0.930 çalışıyor Cinebench bitince 1V oluyor neyi yanlış yapıyorum? Co 25'te +200MHz verdim +10X bir de

Bir de benim yaptığım ayarları yapan birsinde 1.19v çalışmış bende düşük çalışıyor çözmenin yolunu biliyor musun? @aslavarolmadıki

Son düzenleme:
Şu an geç oldu ama sabah ilk iş testi tekrarlayacağım.

Sadece Cinebench'i çalıştırınca voltaj 0.930 çalışıyor Cinebench bitince 1V oluyor neyi yanlış yapıyorum? Co 25'te +200MHz verdim +10X bir de

Bir de benim yaptığım ayarları yapan birsinde 1.19v çalışmış bende düşük çalışıyor çözmenin yolunu biliyor musun? @aslavarolmadıki
Hocam PBO'yu otomatikte kullanıyorum ben. Cinebench skorumu artırıyor. Neyi yanlış yaptığınızı bilmiyorum ama PBO açıp otomatikte bırakıp deneyebilirsiniz.

Hocam PBO'yu otomatikte kullanıyorum ben. Cinebench skorumu artırıyor. Neyi yanlış yaptığınızı bilmiyorum ama PBO açıp otomatikte bırakıp deneyebilirsiniz.

Hocam PBO'yu kapattığımda 7500 skor veriyor bir sorun var ama çözemedim. PBO'yu açınca skor 9400 veriyor aslında işlemciyi güçlendiriyormuş? Ben bu işten bir şey anlamadım. İşlemcim mi bozuk?

Şimdi PBO ayarlarını düzelttim 2dk teste 10600 verdi PBO'lu 15dklıkta 9800 acaba sizin dediğiniz gibi ısınıp kendini mi kısıyor çünkü stok kullanıyorum ve 15dakikalık testin sonlarında 85 dereceye çıkıyormuş normalde 2dakikalık yaptığımdan pek dikkat etmemiştim ama yine de teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Hocam PBO'yu kapattığımda 7500 skor veriyor bir sorun var ama çözemedim. PBO'yu açınca skor 9400 veriyor aslında işlemciyi güçlendiriyormuş? Ben bu işten bir şey anlamadım. İşlemcim mi bozuk?

Şimdi PBO ayarlarını düzelttim 2dk teste 10600 verdi PBO'lu 15dklıkta 9800 acaba sizin dediğiniz gibi ısınıp kendini mi kısıyor çünkü stok kullanıyorum ve 15dakikalık testin sonlarında 85 dereceye çıkıyormuş normalde 2dakikalık yaptığımdan pek dikkat etmemiştim ama yine de teşekkür ederim.
Hocam kasanın yan kapağını açıp tekrar dener misiniz, olabildiğince soğuk tutmaya çalışalım bakalım ne olucak?

Hocam kasanın yan kapağını açıp tekrar dener misiniz, olabildiğince soğuk tutmaya çalışalım bakalım ne olacak?

Deneyeceğim ama bir şey soracağım 100watt ile çalışması normal mi HWMonitor değerlerini atayım 1sn.

100watt cinebench.png

100watt çalışıyor internette baktım 65 watt gözüküyor kafam karıştı.

Hocam kasanın yan kapağını açıp tekrar dener misiniz, olabildiğince soğuk tutmaya çalışalım bakalım ne olacak?

50puan arttı kasanın kapağını açınca. Ayrıca her bir render turunda MHz düşüyor başlangıçta 4.5-4.4 ile başlıyor sonra yavaş yavaş düşüyor 3.8'de sabit kalıyor. @aslavarolmadıki

Son düzenleme:
Hocam aynı CPU bende de var bir deneyeyim bakalım kaç WATT çekiyor.

Hocam test esnasında bende 78 WATT olarak gözüküyor.
Bence BIOS ayarlarını sıfırlayıp deneyin çünkü bende BIOS'u ayarlarını sıfırlayınca otomatik PBO çalışıyor zaten elle açmanıza gerek yok. Belki aşırıya kaçmışsınızdır ayarlarda.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı