PC 64 Bit ama programlar 32 Bit çalışıyor

hayatsıkıcı

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD RYZEN 2600
ASUS GTX 1660S
1TB SSD
600W GAMETECH PSU BRONZ
8 GB RAM
B450 ANAKART
Herkese merhaba, sistemim 64 Bit ama uygulamalar 32 Bit çalışıyor nedeni nedir?
Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• AD.PNG
    2,1 KB · Görüntüleme: 77
  • d.PNG
    120,7 KB · Görüntüleme: 75
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuyu hep bende merak ettim, uzun zaman önce fark etmiştim ama nedeni araştırmadım. Konuyu takipdeyim.

Herkese merhaba, sistemim 64 Bit ama uygulamalar 32 Bit çalışıyor nedeni nedir?
Teşekkürler.
32 bit veya 64 bit uygulamaların ve işletim sistemlerinin mimarisidir. Evet sisteminiz 64 bit olabilir, ancak o program yanlızca 32 bit mimarisi ile yazılmış ise mecburen 32 bit mimarisini kullanırsınız. Yani bir sorun yok, tabi ki kurulum ekranında 64 bit seçeneği varsa 64 biti seçmenizi tavsiye ederim. Bu arada 64 bit işletim sisteminde, 32 bit uygulamayı çoğunlukla rahatlıkla çalıştırabilirsiniz

Programlarda X86 kullanılır çoğunlukla.

64 Bit işletim sistemi ilk çıktığı yıllarda 32 bit uygulamaları desteklemiyordu. Şaka gibi ama gerçek. Daha sonraları x86_64 mimarisiyle 32 bit uygulamalar emulate edilmeyi başarıldı. Bazı uygulamaların 64 Bit versiyonları neden yok diyebilirsiniz. Bunun sebebi gayet basit. Çünkü o uygulamanın 64 Bit genişliğe ihtiyacı yok daha da açık sözlü olmak gerekirse o uygulamanın 3 GB üzeri bir RAM'e ihtiyacı yok. Bkz: Discord, Torrent vs.

Hocam konuyla alakasız fakat ben bunu biliyorum fakat bunu ilk başaran Microsoft'un yaptığı XP mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…