PC açıkken elektrik gitmesi bileşenlere zarar verir mi?

KayraSpectre

Centipat
Daha fazla  
Son bir hafta içinde PC açıkken 2 kez elektrik gitti, normalde fazla bir elektrik kesintisi olmuyor ama 2 gün arayla elektrik gidince biraz korktum, bileşenlere bir zarar verir mi yakma gibi durum olur mu? O yüzden UPS almayı düşünüyorum, sizce gerek var mı?

RTX 4060 Ti
AMD Ryzen 5 5600

2023 Ekim ayında almıştım sistemi o zamandan beri kullanıyorum

Hocam açıkçası 650 watt bana biraz düşük geldi özellikle 4060 Ti, Ryzen 5 sistemi için. Dediğin PSU modelini tam bulamadım ama bana sorarsan çok kaliteli bir marka gibi durmuyor, 2-3 sene sonra zaten değiştirmen gerekecek. PSU alırken bildiğin iyi bir marka almıyorsan her yıl 35-50 watt kapasite kaybedecek gibi düşünmek en mantıklısı senin sistemin için de 450-500 watt altına düşmemesi iyi olur. Benim önerim şu an değiştirmek için acele etmemen olur. 2-3 yıl sonra da Corsair gibi bir markadan 750 watt bir PSU alıp 8-9 yıl kullanırsın.

650W düşük değil aksine yüksek kalıyor hocam Game Booster PSU kasa alınca içinde dahili bulunuyor ayrı satılmıyor galiba

650W düşük değil aksine yüksek kalıyor hocam game booster PSU kasa alınca içinde dahili bulunuyor ayrı satılmıyor galiba.

Anladım hocam, normalde 650 gayet iyi derim ama markayı bilmediğimden 650 düşük olabilir. İsmi bilinmeyen markalarda çabuk kapasite kaybetme hatta ilk geldiğinde bile denilen gücü vermeme durumlarını gördüğüm için öyle yazdım. İyi bir markadan alırsanız kesinlikle dediğim yılda 35-50 watt güç kaybını yaşamazsınız, en fazla 10-15 watt kaybeder o bile sık overclock yapmanız gibi ekstrem durumlarda. Tekrar söyleyeyim sizin sisteminiz için 450 watt altında düşmemeye çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…