Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- AMD Ryzen 5 3100 / SAPPHIRE NITRO+ RX 5500XT SE 8GB / JAMES DONKEY Sata JD480 / Gigabyte B450M H / Apacer Panther 16 GB 3000 mhz / Power Boost VK-T01B 650W 80+Bronz
- Meslek
- Yazılım Geliştirici, Bilgisayar Teknikeri
Bundan birkaç gün önce PC'ye format atmak için Windows 8.1 diskini koydum. Fakat baya sorun yaşadım. PC'ye format attım yeniden başlattım ve PC açılırken "Fix me firmware data" hatası yazıyordu ve %100'e kadar doldu PC kapandı. 2 kez kendini açtı bu sefer sorunsuz açıldı ama hard diskin içindeki Windows silinmişti bunu 4 5 defa tekrarladım hep aynı hata oldu. Sonra yeniden Windows7 kurdum sorunsuz indirdim ama sorun devam ediyordu. Yine "Fix me firmware data" hatası alıyordum %100e kadar dolduktan sonra yeniden çaılıyordu ama bu sefer PC açıldı Windows 7'de. PC'yi yeniden başlat butonuna tıklayınca ekran gidiyor 1 dakika sonra PC kendini kapatıyor ve yeniden açılıyordu. Halbuki PC kendini kapatmadan reset atması gerekiyordu. Daha sonra PC'yi kapatma düğmesine bastım. Aynı sorun burada da vardı. PC'nin kapatma düğmesine bassam da görev çubuğundan kapatsam da PC ekranı gidiyor ama güç kesilmiyordu. Yani PC'yi kapatıyorum ama ekran gidiyor güç asla kesilmiyor. İlla PC'nin düğmesini basılı tutup aniden kapatacağım. Ben bu durumdan sıkıldım.
Netice: PC'yi her açtığımda "Fix me firmware" hatası geliyor ve %100 olduktan sonra kapanıyor yeniden açılıyor ve sorunsuz PC açılıyor çalışıyor. PC'yi kapatma düğmesinden bastığımda ya da görev çubuğundan kapatma düğmesine bastığımda ekran gidiyor ama güç kesilmiyor. Yeniden başlatma yaptığım zaman PC kapanıyor yeniden açıyor. Bu sorun eskiden yoktu yukarıdaki olaydan sonra olmaya başladı yardımlarınızı bekliyorum.
Netice: PC'yi her açtığımda "Fix me firmware" hatası geliyor ve %100 olduktan sonra kapanıyor yeniden açılıyor ve sorunsuz PC açılıyor çalışıyor. PC'yi kapatma düğmesinden bastığımda ya da görev çubuğundan kapatma düğmesine bastığımda ekran gidiyor ama güç kesilmiyor. Yeniden başlatma yaptığım zaman PC kapanıyor yeniden açıyor. Bu sorun eskiden yoktu yukarıdaki olaydan sonra olmaya başladı yardımlarınızı bekliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: