Çözüldü PC açılırken alınan mavi ekran hatasının sebebi nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Vlexy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
TUF B650M-E | R5 7600 | Kingston 32 GB 5200Mhz | RTX 4070 | 500GB M2 + 2TB M2 SSD | XPG Kyber 750W 80+G
Meslek
Öğrenci
Minidump Rapor Linki
https://dosya.co/6wkdirdtxdgz/110124-8546-01.dmp.html
RAM
Kingston Beast 16x2GB 5200mhz
SSD veya HDD modeli
XPG Spectrix 512gb + Samsung Evo 870 Sata SSD 1TB
Ekran kartı
Asus Dual RTX 4070 EVO OC
Anakart
Asus Prime A620M-K
İşlemci
Ryzen 5 7600
Merhaba, PC açılırken mavi ekran hatası aldım sorunu bulamadım.
Minidump ekte.

Çözüm
BIOS'a gir. DOCP kapat. CSM açık ise kapat.
Revo araçlarını sil. Droidcam sil. AMD sayfasından güncel chipset sürücünü indir yükle.
Başlangıçta açılan uygulamaların görselini yolla.
Sağlam bir monitör yada TV ile dönüştürücü olmadan açmaya çalıştığında durum nedir ?
Bilgisayar daha önce kapandı mı yani 5-10 dakika önce falan?

Bilgisayar daha önce kapandı mı yani 5-10 dakika önce falan?
Yan monitör gelmiyor diye kapat aç yapıyordum onu mu diyorsun?

Bios bi önceki sürüm ya güncelliyim tekrar disk testini atarım

Bios güncelledim disk 2 tane ssd var biri nvme biri sata ssd hangi programı önerirsiniz test için?

2 tane SSD'den Samsung olanın sağlığı %99 xpg yeni olan %100. Sorun neyden kaynaklı acaba?

@claus

Son düzenleme:
Testleri hala yollamadın.
Bu rehebere göre yolla. Ek olarak Samsung aracı ile testleri yap. Hepsini yolla.

Samsung SSD'de error scan yaptım ama yanlışlıkla kapattım o da bütün sectorler yeşil olarak geçti.

Samsung SSD'de error scan yaptım ama yanlışlıkla kapattım o da bütün sectorler yeşil olarak geçti.
XPG SSD'nin hızları bana garip geldi ya programda sorun var sürekli farklı ölçüyor ve vaad ettiği hıza göre düşük

@claus

Bu Crystal Disk Info

CrystalDiskMark'da ekledim.

Bunlar Samsung'un

Dosya Ekleri

• ASSD-SAMSUNG.png
    39 KB · Görüntüleme: 27
  • ASSD-XPG.png
    38,4 KB · Görüntüleme: 29
  • hddsentinelortak.png
    53,9 KB · Görüntüleme: 23
  • HDTune Pro-ErrorScan-XPG.png
    40,2 KB · Görüntüleme: 28
  • HDTune Pro-Health-SAMSUNG.png
    32,7 KB · Görüntüleme: 28
  • HDTune Pro-Health-XPG.png
    13,6 KB · Görüntüleme: 24
  • HDTune Pro-Health-XPG.png
    13,6 KB · Görüntüleme: 24
  • CrystalDiskInfo-SAMSUNG.png
    90,1 KB · Görüntüleme: 20
  • CrystalDiskInfo-XPG.png
    81 KB · Görüntüleme: 27
  • CrystalDiskMark-SAMSUNG.png
    37,3 KB · Görüntüleme: 20
  • CrystalDiskMark-XPG.png
    40,3 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Diskler için FW update kontrol et. Nedir sorun durum ? Mavi ekran alıyor musun ?
SSD'nin hızı garip bir şekilde düzelmiş, Samsung Firmware ve XPG Firmware de Adata SSD Toolbox'dan güncel gözüküyor şuanda.

Diskler için FW update kontrol et. Nedir sorun durum ? Mavi ekran alıyor musun ?
Yeniden başlatınca yiyorum bazen 2 3 tane yemiştim hep kerneldan diyor.

Burada ikisini de yeniden başlat yaparken yedim aynı gün içerisinde ama sonra bellek bütünlüğüne engel olan sürücü varmış onu felan kaldırdım bellek bütünlüğü açtım ondan beri olmadı tekrar deneyeceğim ama 2 3 defa reset atıp.

Restart attım yine yedim şimdi SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION

110724-6859-01.dmp bu da yenisi.

Anakartta bir sorun yoktur değil mi sistemi yeni aldım çözemedim bir türlü sorununu.

Çok eski bir monitörü 2.monitör olarak RTX 4070'e dönüştürücü ile bağlayarak kullanıyorum. Sistemi ilk açtığımda ekran gelmiyor hatta kapatıp açınca geliyor bununla alakalı olabilir mi bu sorunlar? @claus

@claus

Son düzenleme:
BIOS'a gir. DOCP kapat. CSM açık ise kapat.
Revo araçlarını sil. Droidcam sil. AMD sayfasından güncel chipset sürücünü indir yükle.
Başlangıçta açılan uygulamaların görselini yolla.
Sağlam bir monitör yada TV ile dönüştürücü olmadan açmaya çalıştığında durum nedir ?

Çözüm

Dediklerini deneyeceğim. Bende şöyle bir sorun var genellikle normal şartlarda mavi ekran yemiyorum artık fakat 2 3 kere restart attığımda yiyorum

Bir de bu sorun var, bununla alakası yoktur değil mi?

Çok eski bir monitörü 2.monitör olarak harici ekran kartına dönüştürücü ile bağlayarak kullanıyorum. Onboarda takıyordum. Sonra devre dışı bırakıp harici ekran kartına takmaya başladım ondan beridir bilgisayarı fişe takıp ilk açtığımda 2.monitör gelmiyor.

Kapatıp açıyorum şansa bazen geliyor geldiği zamanda kapatsam bile gitmiyor bir daha fişten çekince böyle oluyor sorun acaba driver kaynaklı mı?
@claus

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…