PC acilirken DisplayPort / HDMI no sigal hatasi

DeepBlue10

Femtopat
RAM
3200 mhz crucial 8×2 Gb dual ram
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 ssd 500gb
Ekran kartı
Yok
Anakart
Msi z690a ddr4
İşlemci
Intel i4 12600k
MSI Z690 DDR4 12600K işlemci Crucial RAM Samsung SSD sistemim var. APU sistem kullanıyorum ekran kartım yok. Monitörüm ASUS VG279QR.

Sorun şu. Eger ilk olarak monitöre guc verip sonra kasaya guc verirsem DisplayPort'ya da HDMI no Signal uyarısı alıyorum ve anakarttaki beyaz VGA LED ışığı yanıyor. Kasayi kapatıyorum monitörü de. Eğer ilkten kasaya guc verip ardından da monitörü açarsam sorunsuz şekilde ekran geliyor. Bu arada birden çok HDMI ve DP kablo denedim. Sonuçlar aynı. BIOS ve tum sistem guncel ve bu sebep yuzunden tum parcalari servise bile gonderdim hepsi sorunsuz bulundu. Bu forum ve baska forumlarda ayni sorunu yasayip saçma sapan bir sekilde benim cozumumun tam tersini yaparak halleden insanlar var. Aslinda boyle bir sorun hiç olmamali. Yani ilkten monitoru daha sonra da kasaya guc veriyorlar ve sorun cozuluyor. Bende ise yukarida belirttigim gibi sorun olmamasi icin ilkten kasaya guc vermeliyim.

Sorunu kokten nasıl cozebilirim? Acilis siralamasi yapmak cok saçma. Sorun ne olabilir? Tum sistem yeni kuruldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemin bir sebepten dolayı monitörü algılamıyor. Benzer sorunu ara ara ben de yaşıyorum ve net bir cevabını bulabilmiş değilim. Monitörünüzden kaynaklı olma ihtimali yüksek. Farklı bir monitörde de aynı şeyi yapıyor mu diye kontrol etmenizde fayda var.

Sistemin bir sebepten dolayı monitörü algılamıyor. Benzer sorunu ara ara ben de yaşıyorum ve net bir cevabını bulabilmiş değilim. Monitörünüzden kaynaklı olma ihtimali yüksek. Farklı bir monitörde de aynı şeyi yapıyor mu diye kontrol etmenizde fayda var.
LG marka başka bir monitörde denedim her şekilde sorunsuz açılıyor. Monitöre bozuk dicem ama konsolu bağlıyorum tak diye açılıyor. Laptopu bağlıyorum açılıyor. Ama kasaya gelince iş biraz detaya biniyor çünkü farklı bileşenler var. Vatan dan aldım komple sistemi oraya götürdüm gözlerin önlerinde gösterdim her şeyi. İade kabul etmiyorlar. Servis raporu gerekli onlar arızalı onayı verirse para iadesi olur diyorlar. Ben şuna inanıyorum monitörü servise versem servis herhangi bir sorun yaşamayacak arıza yok diyecek büyük ihtimalle. Benim kasamda neyle uyuşmazlık yaşıyor anlamak mümkün değil. Msi anakart Asus monitör cakismasinin olduğunu düşünüyorum. Bilmiyorum. :/

Merhaba Bende şöyle bir sorun oluyor eğer monitörün elektriğini açmazsam kasa 2 kısa bir uzun bip sinyali veriyor google desktop ile bağlanırsam ekran çözünürlüğü düşük kalıyor ama monitör elektirk verince kasayı açarşam hiçbir sorun yok pc açıkken monitörü kapatırsam uzak bağlantı remote google yaparsam yine driver yüklü değilmiş gibi ekran ile çalışıyor ve bu hatayı hdmi da yapmıyor dp yapıyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı