PC Açılırken Scanning and repairing drive(\\?\Volume{.....}:10 Hatası

Mustafa Bulduk

Hectopat
Daha fazla  
Sistemi yeni topladım. Windows 8.1 USI @Recep Baltaş 'ın konusundan indirip, kurdum.
PC açılırken aşağıdaki yazı geliyor:
"Scanning and repairing drive(\\?\Volume{17417830-0975-497d-9d9b-d59252abce6f}:10" PC 2 sn sonra sorunsuz açılıyor ama her açılışta geliyor. Neyle ilgilidir acaba?

Uyarı aldığım için cevap veremedim. Sorunu şu şekilde çözdüm: Başlangıç simgesine sağ tıklayıp "Disk yönetimi" bölümüne girdiğimde 4 alan vardı ilk 2 seçenekte harf atanmamıştı birisi 99 MB lık EFİ bölümüydü diğeri 300 MB lık sağlam (Birincil bölüm) dü. 300 MB lık bölümün dosya sistemi sekmesinde RAW yazıyordu sanırım bunu Windows desteklemiyormuş bu yüzden başlangıçta tarama yapıyormuş. Önce bu birime harf atadım adı değişti ve "Kurtarma(T:)" oldu daha sonra Komut istemi(Yönetici) ni çalıştırıp chkdsk T: /f komutunu girdim ve dosya sistemi NTFS ye dönüştü. Bilgisayarı yeniden başlattığımda yazı gelmedi sanırım çözüldü. T harfi yerine o birime atadığınız harfi yazıcaksınız. Harf atama ise o birime sağ tıklayıp Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir... sekmesinden yapılıyor. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı