PC Açılırken Sürekli Reset Atması

Krubera

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Technopat üyeleri.
Benim sorunum bilgisayarın açılırken sürekli kendine reset atması. Dünden beri bu sorunu yaşıyorum. Sadece iki defa açabildim. Onlarda da BIOS pilini çıkarıp RAM'leri bir silgi ile temizledikten sonra açıldı.

Ancak açıldığı zaman da Windows ekranında donup kalıyor. Bu donup kalma yaklaşık 10 dakika sonra oluyor ve hiçbir şekilde mouse, klavye gibi şeyler kullanamıyorum. Kendine gelir belki diye bekledim ancak 1 saat kadar beklemenin sonunda hiçbir tepki vermeyince güç düğmesinden kapattım. Sonra tekrar kısır döngü olarak kendine reset atmaya devam etti.
Denediğim çözümler ise şunlar;

1. Ekran kartını çıkarıp onboard ekran kartı ile çalıştırmaya çalışmak.
2. HDD ve SSD'nin kablolarını çıkararak çalıştırmaya çalışmak.
3. BIOS pili olmadan çalıştırmaya çalışmak.
4. RAM'leri teker teker ve farklı slotlarda deneyip çalıştırmaya çalışmak (2 defa çalıştı dediğimde ilkinde sadece 4 GB olan RAM takılıydı. İkincisinde ise 4+2 olarak iki RAM de takılıydı.)

Bu sorunu da RAM'leri temizleyip BIOS pilini her çıkarışımda çözemiyorum. Bütün gün farklı şekillerde denedim ancak sonuç alamadım. Aklımdaki düşünce BIOS pilinin bitmiş olabileceği. Bu ihtimal dahilinde midir?

PSU yeni alındı daha bir haftalık ürün. Onda bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Her türlü fikre ve denemeye açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı