PC açılışta bazen SSD görmüyor

Cat.dlx

Centipat
Bilgisayarım bazen açılırken SSD diskimi görmüyor ve ilk logo ekranında uzun süre bekledikten sonra biosa atıyor orada fark ediyorum sorunu. SSD'ye bağlı kabloları söküp takıyorum, BIOS'u sıfırlıyorum ve bunları düzelene kadar tekrar ediyorum o zaman açılıyor. İlk başlarda fazla karşıma çıkmasada son zamanlarda sıklıkla başıma gelmeye başladı. Ne yapmamı önerirsiniz sistemim daha 1 senelik.
Anakart: ASUS Prime A320M-F
SSD: Apacer Panther 240GB SSD.

Hocam SSD sizi bundan sonrada çokça üzecek. Format atmayı deneyin tabii diski görebilirse. Veya başka bir diske daha sahipseniz SSD'ye yavaş biçimlendirme yaptıktan sonra kullanmayı deneyin.

Hocam SSD sizi bundan sonrada çokça üzecek. Format atmayı deneyin tabii diski görebilirse. Veya başka bir diske daha sahipseniz SSD'ye yavaş biçimlendirme yaptıktan sonra kullanmayı deneyin.

SSD'yi şu an sorunsuz şekilde kullanabiliyorum ama birkaç güne yine aynı şeyi yapacak muhtemelen. Format bu sorunu çözecek mi?
SSD yi geri göndersem değiştirseler çözüm olur mu?

Kronik olarak sorun yaşamanız çok mümkün. Garantisi varsa gönderin ama yenisini yollayacaklarını pek sanmıyorum. Hızlı değil yavaş format uzun vadede değil ama kısa vadede çözümdür. Uzun vadeli çözüm önemli dosyalarını o diskte tutmamak ve kaliteli bir SSD edinmek olacaktır.

Kronik olarak sorun yaşamanız çok mümkün. Garantisi varsa gönderin ama yenisini yollayacaklarını pek sanmıyorum. Hızlı değil yavaş format uzun vadede değil ama kısa vadede çözümdür. Uzun vadeli çözüm önemli dosyalarını o diskte tutmamak ve kaliteli bir SSD edinmek olacaktır.

Garantiye yollarsam bu sorunu kabul ederler mi? SSD diskim 48 derecede çalışıyor sanırım yüksek bir değer. Ne yapmam gerekir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı