PC açılmıyor

El Cucuy

Kilopat
Uzun zamandır bilgisayarı acmiyordum, açtım BIOS ekranı geliyor ses de geliyor fakat PC açılmıyor BIOS ekranında klavye çalışmıyor BIOS pilini çıkarıp taktım hiçbir şey degismedi.

Dosya Ekleri

• 15971654568311863619279414639169.jpg
    15971654568311863619279414639169.jpg
    859,7 KB · Görüntüleme: 46
Uzun zamandır bilgisayarı acmiyordum, açtım BIOS ekranı geliyor ses de geliyor fakat PC açılmıyor BIOS ekranında klavye çalışmıyor BIOS pilini çıkarıp taktım hiçbir şey degismedi.

BIOS zarar görüş olmalı ama ondan önce bilgisayar üzerindeki USB'leri tamamen boşaltın öyle deneyin eğer halen sorun devam ediyorsa dediğim gibi BIOS zarar görmüş eski anakart olduğu için yapılabilecek 2 şey var anakartın hurdasını bulmak üzerindeki BIOS'u değiştirmek ya da ikinci el 775 pin anakart almak ki önerim anakartı değişmeniz.

Klavyeyi çıkarıp takmayı deneyin. Takabileceğiniz farklı bir port varsa oraya takın. Del tuşuna basıp BIOS'a girmeyi deneyin. Exit kısmında Load Optimized Defaults/Fabrika ayarlarına geri döndür gibi bir seçenek varsa onu seçip ayarlarınızı kaydedip çıkın.

Ayrıca klavyeyi söküp takmak işe yaramadıysa bellekleri teker teker takarak deneyin. Belleklerin sarı uç taraflarını silgiyle hafifçe silin ve öyle takın.

H
Klavyeyi çıkarıp takmayı deneyin. Takabileceğiniz farklı bir port varsa oraya takın. Del tuşuna basıp BIOS'a girmeyi deneyin. Exit kısmında Load Optimized Defaults/Fabrika ayarlarına geri döndür gibi bir seçenek varsa onu seçip ayarlarınızı kaydedip çıkın.

Ayrıca klavyeyi söküp takmak işe yaramadıysa bellekleri teker teker takarak deneyin. Belleklerin sarı uç taraflarını silgiyle hafifçe silin ve öyle takın.
Hepsini denedim olmadı

Del tuşuna bassam bile biosa girmiyor

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı