Çözüldü PC açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lilimori

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Küçük kardeşimin ben evde yokken bilgisayarın fişini kendi takmaya çalışırken becerememesi ve ısrarla denemesi sonucunda bilgisayar açılmamaya başladı. Güç kaynağını mı bozdu ne yaptı bilmiyorum. Açma tuşuna basıyorum hiç tepki yok.

Çözüm

Güç kablosunu çek. Güç tuşuna 30 saniye basılı tut 10 saniye bas çek yap ve açmaya çalış. Açılmazsa BIOS'u CMOS yaparak veya 30 saniye kadar bios pilini çıkarıp sıfırla.
Bir şeyler için F1'e, başka bir şeyler için F2'ye basın diye bir ekran geldi . Hiçbir şeye basmayınca ekranı kaçırdım PC açıldı. Kanfigürasyon mu yapmam lazımdı.

BIOS'u sıfırladığın için bilgisayar BIOS sıfırlandı diye uyarı vermiştir. XMP açabilirsin BIOS üzerinden.

BIOS'u sıfırladığın için bilgisayar BIOS sıfırlandı diye uyarı vermiştir.
  • BIOS Pili:
Eğer sistemde tuş veya Jumper yoksa BIOS pilini çıkartarak da sıfırlayabilirsiniz.
  • Gücü kesin.
  • BIOS pilini çıkartın.
  • 30sn sonra pili geri takabilirsiniz.
  • Açılışta yine F1/Del ile BIOS'a girmeniz ve ayarları kaydetmeniz gerekir.

Rehberde böyle demişler kaydoldu mu benimki şimdi

Bilgisayarı yeniden başlat sürerkli DEL tuşuna bas. O şekilde BIOS'a gir ve XMP aç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…