PC bileşenlerin 45 dereceyi geçmesi sorun yaratır mı?

Orlian

Hectopat
Selam dostlar. Bilgisayar topluyorum ve birçok bileşeni topladım ekran kartlarının stok probleminin giderilmesini bekliyorum sistemi tamamlamak için. Bu süre zarfında odamda muhafaza ediyorum parçaları ve yer yer sıcaklık 45 dereceyi geçiyor. Belki saçma gelecek ama bu sıcaklıklar bileşenler için problem yaratır mı onu merak ettim, iyi forumlar.

Yeni nesil bileşenler daha düşük nanometreyle üretildiği için çok çok yüksek sıcaklıklara dayanabiliyor. Bahsettiğiniz sıcaklık çok yüksek bir değer değil ama bileşenlerin ömrünün uzun olması için sıcaklığın zaten dayanabiliyor diye fazla zorlanmaması gerek.

Yeni nesil bileşenler daha düşük nanometreyle üretildiği için çok çok yüksek sıcaklıklara dayanabiliyor. Bahsettiğiniz sıcaklık çok yüksek bir değer değil ama bileşenlerin ömrünün uzun olması için sıcaklığın zaten dayanabiliyor diye fazla zorlanmaması gerek.
Nanometrenin max. sıcaklık ile uzaktan yakından alakası yok.

Nanometrenin max. sıcaklık ile uzaktan yakından alakası yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Videoyu 10:01'e sarıp bir bakın. Nanometrenin düşmesinden dolayı termal eşiğin 3 derece daha yükseldiğinden bahsediliyor.

Ekran kartlarının sıcaklığa bayağı dayanıklı olduğunu biliyorum. GTX 1050 kullanıyorum; 70'leri de gördü ama herhangi bir sorun yok çok şükür. Ama işlemcilerin çok ısınması durumunda PC kendi kendine reset atıyor diye biliyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı