PC bileşenlerini zamanla almak mantıklı mı?

fxtih

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Sahibinden üzerinden 7-8 bin TL arasında güzel bir sistem topladım. parçaların çoğu temiz ve az kullanılmış. bu parçaları zamanla param oldukça tek tek almak mantıklı mı? Yoksa sonradan toplu olarak almak mı mantıklı? Zam gelmesinden dolayı kararsız kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aklında sistem almak varsa bence toplu almak ve bitirmek daha mantıklı. Tek tek zaten parçaları araştırıp ayarlamışsındır.

Alacak param olsaydı bu konuyu açmazdım.

Aklında sistem almak varsa bence toplu almak ve bitirmek daha mantıklı. Tek tek zaten parçaları araştırıp ayarlamışsındır.

Evet ayarladım ortalama 7-8 bin arası bir şey tutuyor fakat zam korkusu var çünkü tek seferde 7-8 bin TL paramın olması zor gibi param biriktikçe 1 parça alayım kafasındayım fakat riskli gibi de kararsız kaldım.

Sahibiinden'de topladıysan zaten çok da güncel parçalar toplamıyosundur diye varsayıyorum. Dolayısıyla güncel parçalar kadar zam olmaz diye düşünüyorum ikinci el de, önemli parçaları (ekran kartı - işlemci) daha önden alıp, kalanları zamanla da alabilirsin. Onlarda (ram, psu, kasa vb) fiyat oynamaz pek

Ekran kartı ve işlemciyi test edebileceğim bir sistem olsa ederdim fakat yok ondan biraz sıkıntı.

hocam ne kadar güvenli hissedersin bilemiyorum ama ben ikinci elden işlemci ekran kartımı satarken, alıcı benzer bişey istemişti. İstersen gel edelim dediğim siz edip bana görselleri atar mısınız demişti. Ben de istediği işlemci ve ekran kartı stress testleri vs. yapıp atmıştım kendisine, öyle güvenli hissedip sonrasında satışını yapmıştım memnun da kalmıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…