PC boştayken GPU %100 kullanımda

Mhg3436

Hectopat
Yer
Türkiye, İstanbul , Silivri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
Asus RTX 4060
Asus Prime A520M-K
Corsair 8 GB 3200 mhz (2x)
Bitfenix Flow 600+ 80 Tempered Glass 3.0 Usb Port
Kingston 1 TB M.2 Ssd 3500MB okuma
LG 24GN60R - B 144 hz Full HD IPS Gaming Monitör
Meslek
Öğrenci
RAM
8x2 GB 3200 mhz CORSAIR
SSD veya HDD modeli
KINGSTON 1 TB M.2 SSD 2100 yazma
Ekran kartı
Asus RTX 4060
Anakart
Asus Prime A520M - K
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Arkadaşlar şu an sadece YT videosu izliyorum lakin GPU %100 kullanımda. PC'den yüksek sesler geliyor. Bunu ranch oynarken de yaşıyorum. 100 FPS filan alıyorum ama GPU %100 de. RAM'de boşta 10 GB kullanıyor.
Sizce bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-26 191039.png
    19,8 KB · Görüntüleme: 17
Tamam hocam açtım. @Megansi
Çok fazla program kullanıyor ekran kartınızı yüzdenizin fazla olması normal. Ayrıca hareketli duvar kağıdı kullanıyorsanız GPU kullanımını arttırır ve oyunlarda performans düsüklüğü yaratabilir 4060 pek etkilenmez ama aklınızda bulunsun. Size tavsiyem spotify whatsapp gibi programları varsa işlemcinizin grafik birimiyle çalıstırmak. Nasıl ayarlamacağını internette "Oyunları harici ekran kartıyla çalıştırma " yazarak bulabilirsiniz bunun tersini yaparsanız seçtiğiniz programlar NVIDIA ekran kartınızdan bağımsız çalışır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
hocam bu video herhalde ama şu an GPU kullanım %4'lerde. Nasıl oluyor? Aniden artıyor sonradan düşüyor.

Dalgalanması normaldir ama fazla olmasının sebebi arkaplanda çok fazla program var ve bunların çoğu islem yapmaya basladığı an yüzde artar. Dediğim gibi ağır olmayanları işlemcinin grafik kartına bağlayın. Chrome kalabilir çünkü Youtube video işlemesi daha rahat olur.

Hocam o seçeneğe tıkladım lakin ikisinde de GPU: RTX 4060 diyor. Birinde güç tasarrufu diğeri yüksek performans.

O zaman şimdi ne yapacağız hocam?
Çoğu zaman mı %100 e çıkıyor? Ne zaman çıkıyor? Hangi programda işlem yaptığında çıkıyor? bunlar önemli. Hareketli duvar kağıdı kullanıyorsanız Walpaper Engine kapatabilirsiniz. Çok takmayın derim masaüstü kullanıyorsunuz sonuçta. Mining varsa ondan olur ya da arkada çok ağır işlem görmesi lazım %100 görmesi için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…