PC çalışıyor ama monitörde sinyal yok

AZAGHAL97

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. PC ile normal internet sitelerinde gezinirken hiçbir sorun yok oyuna girdiğimde 1saat sonra sinyal yok hatası alıyorum PC çalışıyor ve oyun sesi geliyor. Bugün test yaptığımda GPU temp 85, GPU hotspot 105 dereceleri gördü. Sorun ekran kartından mı yoksa PSU ve RAM'le alakalı mı anlayamadım.

PC sistemim görseldeki.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-26 025911.png
    3 MB · Görüntüleme: 24
  • resim_2025-07-26_033444569.png
    470,4 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam bir de ekran kartını çıkarıp görüntü kablosunu anakarta takım dener misiniz?
Ekran kartında umarım sorun yoktur 105 dereceler çok yüksek ya ekran kartının macunları yok ya da soğutma fanları arızalı.

Sorun muhtemelen ekran kartının aşırı ısınması fanları kontrol ettim bir problem gözükmüyor kasa içi havalandırma da sıkıntı yok ekran kartına termal macun uygulaması yapmam gerekecek gibi önerebileceğiniz termal macun ya da termal ped var mı?

Termal pedlerle ilgili bilgim yok.
Macun olarak da Cooler Master iyidir.

Sorun ekran kartı ile alakalı duruyor. Eğer PSU ile alakalı olsa PC direkt kapanır ve ses vs alamazsın. Muhtemelen ekran kartı aşırı ısınmadan dolayı kendini kapatıyor. O sıcaklıklar normal değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…