PC çalışmıyor

tahtakapı

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Selam. Bilgisayarımı 1-2 yıldır kullanıyorum, işimi görüyor, memnunum fakat dün kulaklık kablolarını kontrol etmek için kasanın arkasında kablolarla cebellesirkene PC kendini 3-4 kez yeniden başlattı ve bir daha da açılmamak üzere kapandı.

Ekran kartı, anakart, RAM, PSU, disklerde olağan üstü durumlar gözükmüyor. PSU ve anakartin bobinlerinde bir şey yok, PC kapanınca yanık kokusu da gelmedi. Güzel güzel oyunumu oynarken bir anda gitti. Ekran kartını çıkardım onboarddan görüntü almaya denedim yine gelmedi.

Sorun güç kaynaginda diye düşünüyorum sebebi ise kısa devre yapmaya çalıştığım da olmadı fakat onun da yukarıda belirttiğim gibi bobinlerinde sorun yok. Kime götürsem yapar? Yapsa kaça yapar? Fikriniz ve düşünceleriniz nelerdir?

PSU High Power 600W sertifikasız.

Dosya Ekleri

• IMG_20230518_174252_857.jpg
    IMG_20230518_174252_857.jpg
    156,7 KB · Görüntüleme: 36
Bilgisayarındaki disklerin bağlantısını sökerek bilgisayarı çalıştırmaya çalış.
Denedim hocam yine start almadı

Bu bobinler gibi anakart ve diğer PSU bobinlerinde de problem yok

Bu şekilde:

Bir şey kısa devre mi yapıyor noluyor çözemedim ki

Biraz daha uğraştım PSU dan alev geldi diğer bileşenler zarar görmüş müdür

Dosya Ekleri

• IMG_20230518_181900_509.jpg
    IMG_20230518_181900_509.jpg
    134,7 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Denedim hocam yine start almadı.

Bu bobinler gibi anakart ve diğer PSU bobinlerinde de problem yok.

Bu şekilde:

Bir şey kısa devre mi yapıyor ne oluyor çözemedim ki.

Biraz daha uğraştım PSU'dan alev geldi diğer bileşenler zarar görmüş müdür?

Umarım görmemiştir. PC arkasındaki kablolarla cebelleşirken yazdığınız için dedim acaba güç kablosu mu temas etmiyor, ancak alev geldiğine göre orada nasıl olduysa bir problem olmuş. Geçmiş olsun artık yeni PSU bakın.

Umarım görmemiştir. PC arkasındaki kablolarla cebelleşirken yazdığınız için dedim acaba güç kablosu mu temas etmiyor, ancak alev geldiğine göre orada nasıl olduysa bir problem olmuş. Geçmiş olsun artık yeni PSU bakın.

Yeni PSU bakıyorum kıvılcımın 2- olasılık var
1- bobinlere baktım bir şey var mı diye yoktu hafif ittirdim bir tanesini değiyor gibi gördüğüm için
2-WD 40 la fanı falan her yeri yagladim oradan 24 pine 4 pine oraya buraya degdirdim elimi

Ek olarak arkadaki kablolardan kastım kulaklık klavye mouse falan anakarta giriyor ya o bundan sonra ne sorun olduğunda kendim uğraşırım ne 2. El parça alırım zorda kalmadıkça ne de mATX anakarta ATX kasa takarım

Güç kablosunu ittiriyorum falan öyle tam oturuyor ek olarak kokladigimda hiç bir yerde olmamasına rağmen odaya yayılan koku güç kablosundaydi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı