PC donduğunda güç tuşuna basılı tutarak kapatmak PC'ye zarar verir mi?

Muhammet Emin619

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayar bilmediğim bir nedenden dolayı donuyor (hatta arada kapanıyor), donduğu zaman hiçbir şekilde kapanmıyor. Güç tuşuna basılı tutup kapatmak zorunda kalıyorum. Büyük bir zararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bilgisayar bilmediğim bir nedenden dolayı donuyor (hatta arada kapanıyor), donduğu zaman hiçbir şekilde kapanmıyor. Güç tuşuna basılı tutup kapatmak zorunda kalıyorum. Büyük bir zararı olur mu?
Disk aniden kapanır. Bende eskiden yapardım hiçte sorun yaşamadım ama diskteki verileri kaybedebilirsin önermem.

Arkadaşın dediği gibi diskteki dosyaların verilerinin gitme ihtimali var. Birazcık şansına bağlı, onun dışında sürekli olarak yapılmaz ise büyük zararlar göstermez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocalarım bir forumda görmüştüm, eğer SSD kullanıyorsan sıkıntı olmaz diye. Doğru mudur?

Eğer diskin mekanik değilse zarar vermez, hem verse bile başka çaren yok. Fakat en kısa zamanda bu sorunu çözmelisin. Bu şekilde hayat geçmez.

Maalesef hocam uzun zamandır bu şekilde kapanıyordu lakin donmuyordu. Donma sıkıntıları bu hafta başladı. Halledeceğim mecburen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı