PC ekipmanları nasıl temizlenir?

Ege Tekin

Decapat
Daha fazla  
Elimde mikrofiber bez var. Mikrofiber bez ile bütün ekipmanlarımı temizleyebilir miyim? Monitör de dahil ve mikrofiberi ıslatmama gerek yok. Var mı yoksa? Kuru mu kalsın?

Elimde mikrofiber bez var. Mikrofiber bez ile bütün ekipmanlarımı temizleyebilir miyim? Monitör de dahil ve mikrofiberi ıslatmama gerek yok. Var mı yoksa? Kuru mu kalsın?

Monitörü silerken cok dikkat et ıslak bezle silme gözlük cam bezi ile siliyordum ben risk almaya gerek yok.

Monitörü silerken cok dikkat et ıslak bezle silme gözlük cam bezi ile siliyordum ben risk almaya gerek yok.
Hocam valla monitörü mikrofiber ile temizlenir diye varsayıyorum o zaman.

Mikrofiber bez kullanmalı ve onların özel bir suyu oluyor onları kullanarak monitörü temizleyebilirsin. İsmini hatırlamıyorum bizim evde vardı ama ekran temizleme suyu olarak geçmesi lazım. Onun dışında normal su kullanmanızı önermem, kuru silerseniz de dikkatli olun tozlar ekranı çizebilir.

Klavyenin tuşlarını söküp köpüklü su içerisinde yıkayabilirsiniz. Tuşsuz halinde üzerinde toz falan olacaktır, onları süpürgeyle çekebilir, ıslak mendille silebilirsiniz. Sonrasında tuşları durulayıp geri takın.

Herkes moitör temizlemeye odaklanmış...
Öncelikle PC ekipmanlarına göre temizlik çeşitleri değişir.

tüm parçaların elektrik bağlantısı olmadığından emin olun. 20-60sn gibi bir süre bekleyerek işleme başlayın.

işlemler esnasında antistatik kablo ve uygun eldiven kullanmanız iyi olur.

Ekran kartı anakart gibi chipli ürünler; ilk planda kaba tozlarını almak için tahriş etmeyecek fırça ile temizlenmeli. Daha sonra üflemeli bir pompa ile genel toz temizliği yapılmalı. Termal macun değişimi yapacak iseniz, vidaları söküp eski macun temizlenir. Daha sonra çevre kısımlar hem fırça hem de iplik/parça bırakmayacak bez/kağıt ile temizlenir. Gerekiyor ise yine üflemeli pompa ile çevre temizliği yapılır. Macun değişimi ile de parçalar yerine yerleştirilir.
Sanırım sprey ve çok kısa sürede uçan sprey ile de diğer temizlikler yapılması da uygun olur.
Asla sıcak hava ve emici bir pompa türü kullanılmamalı.
İşyerlerinde sanayi tip hava tabancaları kullanmayın. Çünkü onların hava tüpleri içinde gaz halindeki su yoğunlaşarak hava içinde nem oluşturur. Kullanma durumunda mutlaka kuru bir bez ile yeniden silin ve bir süre bekletin. Elektrik vermeden önce nem olmadığından emin olun.
Printer/baskı cihazları tipine bağlı olarak değişir. Özellikle etiket basan cihazların silindirleri üzerinde kalan etiket parçalarını tahrip etmeden alabildiğiniz kısmı alın kalan kısımları saf alkol (kolonya değil) ve pamuklu çubuklar ile yapışkanların açılmasını bekledikten sonra temizleyin ve yüzeyde pütür - parça olmadığını gözle ve parmak ile kontrol edin.
Kuruduklarından emin olduktan sonra elektrik verin.

Dotmatrik yazıcıların genel parçaları arasına kağıt parçaları her zaman olur ve tozlar aralarda kalır. Aynı şekilde üflemeli pompa ile temizlikleri yapın. Bu tür ürünlerde en çok rastlanan şey zımba teli-dir. Tüm ürünlerin en büyük düşmanıdır.

Cihazların elektriğini vermeden kısa ve nazik hareketler ile hafifce sallayın, içinde herhangi bir parça çöp kalmadığından emin olduktan sonra elektrik bağlantısını yapınız.

Monitör yüzeylerinde alkol - çözücü - boya çıkarıcı sıvılar kullanmayın. Temizlik yaparken baskı uygulamayın. Aksi halde sıvı iletkenleri bozarsınız.

Yazıcılar uzun süre kullanılmadığında mutlaka üzerlerini örtün. Kumaş kullanacak iseniz, hav olmayan bir kumaş tercih edin. Plastik/naylon ürünler kullanırken de antistatik olanları tercih edin.
Kullanmadığınız süre ürünleri orjnial kutu/poşet içinde bulundurmaya dikkat edin.

Başarılar.

Hocam klavyenin tuşlarının üzerini temizleyeceğim bir de mousepadi temizleyeceğim onları kuru mikrofiber bezle temizleyebilirim değil mi ıstalmama gerek yok.

Hocam peki klavyenin üst kısmını nasıl temizlerim mikrofiber bez ile olur mu yoksa daha farklı bir şeyle mi temizleyeyim?

Son düzenleme:
Hocam klavyenin tuşlarının üzerini temizleyeceğim bir de mousepadi temizleyeceğim onları kuru mikrofiber bezle temizleyebilirim değil mi ıstalmama gerek yok.

Klavye mouse gibi ürünleri cam sil gibi tahribat özelliği olmayan bir sıvı ile kumaşı ıslatıp temizleyebilirsin. Kablo bağlantılarının olmadığından emin olun. Kablosuz ise de alıcılarını çıkarın.
Mouse pad cinsine göre. Bende eskiden 80Cm'lik geniş pad vardı. Resmen yıkıyordum ve elbise asar gibi düz olarak asıp kuruttuğum oldu tamamen malzemeye göre değişir.

Unutmamanız gereken en önemli şey, zorunlu olmadıkça saf alkol vb çözücü malzemeleri kullanmayın. Kullanırsanız da elektronik devrelere değmediğinden emin olun.
Klavyelerin bir kısmı sökülüp takılması çok kolaydır. Marka - Model'e göre dğeişir. Bazı ürünler için tuş sökme aparatları bile var. Tuşları yıkayabilirsin ama yazılarının silinmemesine dikkat et.

Hocam o tuşların hepsini atıp yıkamaya biraz üşeniyorum yalan yok o yüzden şimdlik yüzeyini temizleyeyim bastığım kısmı o yeter bana.

Mikrofiber adı altında çok fazla değişken ürün var. Hatta geçen benzinlikte güderi adı altında sentetik ürün gördüm. Gerçek deri bile olsa hav dediğimiz ufak parçacıkların olmamasına dikkat edin. Baskı yaparak temizlik yapmak zorunda iseniz dağıtmadan ve kullanacağınız beze ufak alanı nemlendirerek yapın.
Benim de BT kulaklığımın kutusu nasıl oldu ise çok kirli ve boya renkleri var. Aseton aldım ama dış kutusundaki lekeleri temizlemek için. Piyasada aseton içermeyen boya çıkarıcılar varmış henüz bulamadım.

Hocam o tuşların hepsini atıp yıkamaya biraz üşeniyorum yalan yok o yüzden şimdlik yüzeyini temizleyeyim bastığım kısmı o yeter bana.

Temizlik yapmadan önce, klavyeyi ters çevirip hafifce tıpışlayarak içerisinde toz - çekirdek kabuğu - ekmek parçası gibi şeylerin olma ihtimaline karşı tersden dökülmesini sağlayın.
Kullanacağınız bezi çok az nemlendirerek, tuşlar arasını da temizleyin.
Mouse'larda ise maalesef vida yataklarını bulup uygun tornavida ile söküp temizlemeniz en iyisidir.
Mouse üzerindeki leke ve kir-boya var ise, klasik hafif nemli bir bez ile dikkatlice kullanın. İç kısmına kendiniz üfleme yapacak iseniz, tükrük atmadığınızdan emin olun. Ya da saç kurutmanın ısıtıcısını açmadan üfleme yapın. Benzer şekilde klavye araları içinde saç kurutmanın ısısını açmadan üfleme yapabilirsiniz ama... Maalesef toz ve parçalar hareketli kısımların arasına da girebilir.

her zaman güvenlik.
Elektrik bağlantısı olmadığından emin olun. Kablosuz ürünlerin pillerini çıkartın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…