PC Ethernet kablosunu görmüyor

ÇeleRkez

Kilopat
Arkadaşlar selam. Daha önceden kablolu internet kullanırken kısa bir süre önce başka bir konuta taşınmak zorunda kaldım. Ayrı olarak yeni bir bilgisayar toplamıştım. Bu bilgisayarı bir süredir modemin uzakta olma sebebi ile telefondan internete bağlanıp USB ile PC'ye bağlanarak kullanıyordum. Bugün kablo çekerek modemi odama getirdim fakat Ethernet kablosu taktiğımda modemde LAN ışığı yanıyor yalnız anakart da yeşil yanması gereken ışık yanmıyor PC de de herhangi bir değişiklik yok, Realtek PCI Controller gözükmüyor aygıt yöneticisinde. Ethernet kartında sorun olsa modem de LAN ışığı yanmaz gibi geldi. Sizlerin bir düşünceniz var mı acaba? Yardimci olursanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_20220420_004501_034.jpg
    IMG_20220420_004501_034.jpg
    98,4 KB · Görüntüleme: 473
  • IMG_20220420_004322_727.jpg
    IMG_20220420_004322_727.jpg
    157,5 KB · Görüntüleme: 390
  • IMG_20220420_004242_691.jpg
    IMG_20220420_004242_691.jpg
    93,3 KB · Görüntüleme: 520
  • IMG_20220420_010343_044.jpg
    IMG_20220420_010343_044.jpg
    48,2 KB · Görüntüleme: 304
Arkadaşlar selam. Daha önceden kablolu internet kullanırken kısa bir süre önce başka bir konuta taşınmak zorunda kaldım. Ayrı olarak yeni bir bilgisayar toplamıştım. Bu bilgisayarı bir süredir modemin uzakta olma sebebi ile telefondan internete bağlanıp USB ile PC'ye bağlanarak kullanıyordum. Bugün kablo çekerek modemi odama getirdim fakat Ethernet kablosu taktiğımda modemde LAN ışığı yanıyor yalnız anakart da yeşil yanması gereken ışık yanmıyor PC de de herhangi bir değişiklik yok, Realtek PCI Controller gözükmüyor aygıt yöneticisinde. Ethernet kartında sorun olsa modem de LAN ışığı yanmaz gibi geldi. Sizlerin bir düşünceniz var mı acaba? Yardimci olursanız çok sevinirim.

Ethernet sürücüleri yuklenmemis.

Bende amazondan kablo almıştım ama uçları zor oturdu otursa bile interneti iletmedi ve ışığı yanmadı muhtemelen kablonuzda sorun var

Teşekkürler. Dediginizi de daha onceden yapmıştım tekrar denedim bir değişiklik yok.

Komut Istemi'ni yönetici olarak çalıştırın ve aşağıdaki komutları giriniz:

1. netsh int IP reset a.txt (komutunu yazıp enter tuşuna basın. Bazı bölümlerin sıfırlandığını ve karşılığında tamam yazdığını teyit edin.)

2. netsh winsock reset (komutunu yazıp enter tuşuna basın. Bazı bölümlerin sıfırlandığını ve karşılığında tamam yazdığını teyit edin.)

3. netsh winhttp reset proxy (komutunu yazıp enter tuşuna basın.)

4. netsh advfirewall reset (komutunu yazıp enter tuşuna basın.)

5. Ipconfig /flushdns (komutunu yazıp enter tuşuna basın.)

Bilgisayarınızı yeniden başlatarak durumu kontrol edin. Bunlari deneyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı