Bugün internetten SSD aldım ve SSD'yi PC’ye takmak için bilgisiyarcıdan SATA kablosu ve ide girişini SATA'ya çeviren kabloları aldım. SSD akşam geldi ve SATA kablosunun bir ucunu anakarttaki slota bir ucunuda SSD'ye taktım. Çevirici kabloyuda taktım ve PC’yi açtım ancak, PC SSD'yi görmedi. Yanlış takmışımdır diye düşündüm ve PC’yi tekrar açtım. Dönüştürücü kablonun tam takılmadığını fark ettim ve onu da taktıktan sonra kabloları kontrol ettim ve her şeyin doğru olduğundan emin oldum. PC’yi açtığımda yine SSD'yi görmedi ve ben de SSD'de bir sorun olup olmadığını anlamak için elimdeki HDD kutusuna SSD'yi koydum ve PC’yi açtım ancak yine SSD'yi görmedi. Bu seferde kablolarda bir şey olduğunu düşündüm ve HDD me takılı kabloları Ssdime taktım. PC’yi açtığımda PC BIOS ekranına attı ve ben de HDD görmediğini düşünerekten kabloda bir sorun olduğunu düşündüm. Bilgisiyarcı kapalı olduğundan şu anlık değiştirmedim ben de PC’mi kullanmak için tekrardan kabloları SSD mden çıkarıp HDD taktım ama PC direkt BIOS ekranına attı defalarca kaydet ve çık dedim ama hiçbir şey fark etmedi. İnternetten birkaç ayar baktım yaptım ama bir şey değişmedi. Ben de tek tek birkaç ayar değiştirip denedim sonra exiting PXE ROM hatasını almaya başladım yarın USB'ye Windows 10 kurmayı düşünüyorum sorun böyle çözülür mü?