PC fan LED'leri bozuluyor

Caganozz

Decapat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarimda onde 3 fan var hepsi sabit RGB renkleri degismiyor.

Dun bir tanesi bir anda farkli renkde yanip donmeye basladi. Ertesi gun duzeldi ama bilgisayari birkac saat kullandiktan sonra yeniden bozulup duzelmeye basladi sonra turkuaz duz bir renk hizlica yanip sonmeye basladi.

Ne yapmalıyım sizce? Bilgisayar bu durumdan bozulabilir mi?

Biraz korkuyorum açıkçası.

PSU yani güç kaynağı güç yetiştiremiyor veya güç kaynağı arıza vermiş olabilir.

Fandaki LED'lerden dolayı diğer parçalara zarar geleceğini düşünmüyorum. Benim egzoz fanımdaki tüm LED'ler yanmıyordu. Performans modundan Turbo moda aldığımda tüm LED'ler yanıyordu. BIOS menüsü üzerinden fan hızını arttırabiliyorsun.

PSU yani güç kaynağı güç yetiştiremiyor veya güç kaynağı arıza vermiş olabilir.
Her zaman pcyi ilk actigimda guc kaynagindan cizirti geliyor sonrasinda ses bi nebzede olsa azaliyor.
Ama benim merak ettigim pcye sarar verir mi bu durum parcalara vs.

LED'lerin bağlantısını kontrol etmekte fayda var.
Baglantiyla alakli bir sey olacagini sanmiyorum cunku kasanin icine hic ellemedim,hareket ettirmedim durdurk yere dun basladi bu sorun.

Ama iste calisinca birden gitmesi ve boyle sanki hizlica yanip yanip sonerek tek renk olmasi beni korkutuyor..

En fazla LED'ler bozulur daha yanmaz. Daha fazlasının olacağını düşünmüyorum. Olsaydı benim bilgisayarımada olurdu.

Güç kaynağından ses gelmesi doğru değil. diğer parçalara zarar verebilir ilerleyen zamanlarda.

Güç kaynağından ses gelmesi doğru değil. diğer parçalara zarar verebilir ilerleyen zamanlarda.
Kasanin arka alt kismina kulagimi dayadigimda ses duyabiliyorum 4-5 aydir o sekilde kullaniyorum aslinda.

En fazla LED'ler bozulur daha yanmaz. Daha fazlasının olacağını düşünmüyorum. Olsaydı benim bilgisayarımada olurdu.
Umarim yarim bir pc ciye goturup baktirmak istiyorum guc kaynagi ve ledlere.

Gamepower güç kaynağını kullanırken aynı sorun bende de vardı. Daha önce konu açmıştım burada. İçindeki bir parçadan ya da fandan geliyor olabilir demişlerdi. O cızırtıyla birlikte 1 yıl kadar kullandım. Hiç bir sorun yaşamadım ama bu seninde yaşamayacağın anlamına gelmez tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…