PC fanları 1-2 kere dönüp tekrar duruyor

Yukarıdaki videoda olduğu gibi deneyebilirsiniz çıkması lazım ama anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu internette araştırıp statik elektriği attım ve PC'yi çalıştırdım. PC fanları 1 -2 kere dönüp tekrar duruyor. Yardım ederseniz sevinirim.
Dostum ben aynısını Laptop'ta yaşadım. Adaptörün ömrü bitmişti. Masaüstü sistem kullanıyorsan güç kaynağın bozulmuş olabilir. Elektrikçi varsa bir ampermetre rica et çıkış voltajını kontrol et. Ya da farklı bir güç kaynağıyla deneyebilirsin.

Çıkartamadım.

Gerek yok. Jumper ile daha temiz:

Lakin benim görüşüm de PSU arızasına daha çok kayıyor. Sistem özelliklerinizi neden yazmadınız, kahin değiliz

Anlık olarak sistem çalışmadığından sistem yok o zaman yazmamayayım dedim. Hem zaten 1 GB RAM, 761 MB ekran kartı, Intel Pentium 3.00 GHz Dual işlemci.
Yukarıdaki videoda olduğu gibi deneyebilirsiniz çıkması lazım ama anlamadım.
Çıkarttım ama bir işe yaramadı. (2 dk bekledim)

Anakart üzerindeki Power girişini cikart, 4ü ayir. PSU yeni tip ise, o şekil dene. Olmazsa anakart kondansatör, chipset, veya Recep hocamizin dediği Power supply arizasidir.

Dosya Ekleri

• 20191104_173940.jpg
    36,4 KB · Görüntüleme: 34
  • 20191104_174442.jpg
    171,2 KB · Görüntüleme: 37
Elimi Kasanın demirlerine değdiğimde elektrik çarpıyor

Bilgisayarı başka bir prize bağlayıp deneyiniz. Priz topraklı olmayabilir. Eğer halen kaçak var ise psu arızasıdır. Denerken dikkatli olmalısın psu arızası ise yanabilir.

O değil d şimdi fark ettim. Mavi bir kablo var ama sadece tek yere bağlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…