PC fanlarını kapatmak sorun yaratır mı?

• Konuyu başlatan fiu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.401
Fanlar çok kafa ütülüyor diye cha1-2-3'ü fan off yapıp sadece 40 dereceye ulaştığında çalışacak şekilde ayarladım sizce sorun olur mu? :D sıfır fan gürültüsü ile yaşıyorum.

9170e37c-1592-4bef-aa11-caf5529f7292.jpg

Bunlar masaüstü sıcaklık değerleri.

1658147790848.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir sakıncası yok. Aksine gereksiz çalışan fanın kasaya toz doldurmaktan başka bir işlevi olmuyor.

Eğer oyunu kaydetmeden PC kapansın diyorsanız iyi bir fikirmiş.

Kasa fanlarının görevi vantilatör tipi soğutma değil, sirkülasyon yaratıp içerideki sıcak havayı doğru şekilde dışarı atarak soğutmadır. Sistem kapanacak kadar ısınma varsa işlemci soğutucusu veya kasanın kendisi en başından yetersiz demektir.

Bizim milletin en büyük hatalarından biri çöp kasalara 6-7 tane fan takıp soğutma beklemektir biliyorsun. İşe yaradığı görülmemiştir.

Fanlar çok kafa ütülüyor diye cha1-2-3'ü fan off yapıp sadece 40 dereceye ulaştığında çalışacak şekilde ayarladım sizce sorun olur mu? :D sıfır fan gürültüsü ile yaşıyorum.

Eki Görüntüle 1455119

Bunlar masaüstü sıcaklık değerleri.

Eki Görüntüle 1455126

RPM'i de kontrol et ses yapacak kadar kaçta dönüyor bu fanlar. 1000 RPM iyi bir sirkülasyon için yeterli bir miktar, fanları 1500-2000 RPM'e çıkıyorsa gereksiz kafa ütüler doğrudur.

RPM'i de kontrol et ses yapacak kadar kaçta dönüyor bu fanlar. 1000 RPM iyi bir sirkülasyon için yeterli bir miktar, fanları 1500-2000 RPM'e çıkıyorsa gereksiz kafa ütüler doğrudur.

Aslında çok sessiz çalışıyorlar ama gece PC açık uykuya daldığım için o esnada uykuya dalma süremi uzatıyorlar. "dertler bunlar" :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı