PC Güç ihtiyacını azaltmak

İlkertsn1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim bilgisayarımda 150 Watt PSU var. Sanırsam Casper yeterli görmüş ancak şuan PSU çok fazla ısınıyor ve PC kapanıyor önce ekran kararıp sonra tamamen kapanıp açılırken bip uyarısı veriyor restart da düzeliyor. Ancak sanırsam PSU'dan kaynaklanan bir sorun var ve şuan bunu düzeltmek için uğraşabilicek bi durumum yok. Bende bu yüzden PSU kullanımını düşürmek için PC'de neler yapabiliceğimi sormak istedim size mesela arkadaki USB girişleri kullanmıyorum kapatsam azalır mı gibi. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Benim bilgisayarımda 150 Watt PSU var. Sanırsam Casper yeterli görmüş ancak şuan PSU çok fazla ısınıyor ve PC kapanıyor önce ekran kararıp sonra tamamen kapanıp açılırken bip uyarısı veriyor restart da düzeliyor. Ancak sanırsam PSU'dan kaynaklanan bir sorun var ve şuan bunu düzeltmek için uğraşabilicek bi durumum yok. Bende bu yüzden PSU kullanımını düşürmek için PC'de neler yapabiliceğimi sormak istedim size mesela arkadaki USB girişleri kullanmıyorum kapatsam azalır mı gibi. Cevaplarınız için teşekkür ederim.
i7 6700 işlemci ve GTX970M e yetiyor 150 W. :)
Kapanma sorunu laptobunun fanlarının tozlanmasında olabilir.

Düzeltme: Laptop değilmiş kusura bakma. 150W gerçekten düşük bir değer. Değiştirmen bu sorunu çözer. PSU kullanımını azaltmak içinse bir şey söyleyemeyeceğim. :(

Cevap vermedim kusura bakmayın ceza almışım. Teşekkür ederim tavsiye için ama PSU değiştirmeyi kısa zaman içinde düşünmüyorum. Daha çok PSU kullanımı düşürecek yöntemler arıyorum şu sıralar. DVD-RW gibi donanımları BIOS'dan devre dışı bırakırsam belki ya da kasa içerisinden direkt olarak PSU'ya giden kablolarını çıkartsam acaba sorunda bir değişiklik olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı