PC gün boyu çalışınca güç kesiyor

ishak.yazicioglu

Femtopat
Daha fazla  
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yukarıda videosunu sunmuş olduğum gibi bazen gün boyu PC açık bir şekilde oynayınca geceye doğru birden güc kesiyor, sonra Power fişini prizden yerini değiştiriyorum veya güç kesip tekrar açıyorum yukarıda videosunu attığım gibi çalışıp birden yine duruyor, (bir keresinde de prizden yerini değiştirince dairemin şartellerini attırdı), sonra tekrar basınca hiç çalışmıyor, sonrasında ise 5 dk durup tekrar Power düğmesine bastığım sırada normal bir şekilde çalışmaya devam ediyor. PC yeniden açılınca da F1 basın diyor basıyorum BIOS'a yönlendiriyor sonra bir bakıyorum ki BIOS kendini otomatiğe almış. BIOS'dan sadece RAM'leri 3000MHz çektim başka bir elleme yapmadım halbuki,
Kasamın Power 600 Watt ve sistemime yettiğini düşünüyorum. Bu sorun 2 yıl sonra baş gösterdi, PC'de yaptığım en son değişiklik M.2 SSD almak oldu, 1 ay önce de ekran kartını yenilemiştim o kadar ama bu sorunu son 2 haftadır yapıyor.

Sistem:

Ryzen 5 2600
GTX 1660 Super 6 GB.
2x Ballistix 8 GB RAM 3000MHz.
SanDisk M.2 SSD 500GB.
Düz SSD 240 GB.
ASUS Prime 450M-K
600 Power kasa 6 fanlı sistem hiç ısınmıyor ısındığı için kapanıyor derseniz eğer sıcaklık zaten 50 dereceyi hiç geçmedi.

Tam olarak ne yapmam konusunda yardım ederseniz sevinirim, iyi forumlar.

Power Watt olarak yetiyor görünebilir ama markası nedir, sertifikalı bir ütün mü? Sıkıntı PSU gibi geldi bana.

Kasa bu net göremedim markasını 2 yılın üstüne yapıyor böyle vatandan almıştım

Rampage x horse 600w 80 plus rainbow fan usb ATX KASA ya ne koydular ise markasını tam nedir bilmiyorum şuan da da göremiyorum markasını çok içerde sökmem lazım 2 yılın üstüne böyle oluyor daha önce hiç olmadı
Evet büyük ihtimal sorunun kaynağı PSU, priz yerini değiştirince şarteli attırıyor vesaire demişsiniz bu gibi sorunların başka donanımdan olduğunu düşünmüyorum ve PSU yazdığınıza göre güven veren bir PSU değil. Farklı bir priz kullanarak deneyin aynı şeyi yaparsa PSU şüpheli görünüyor.

Evet büyük ihtimal sorunun kaynağı PSU, priz yerini değiştirince şarteli attırıyor vesaire demişsiniz bu gibi sorunların başka donanımdan olduğunu düşünmüyorum ve PSU yazdığınıza göre güven veren bir PSU değil. Farklı bir priz kullanarak deneyin aynı şeyi yaparsa PSU şüpheli görünüyor.

Prizden kaynaklı diye prizi değiştirdim yine 2 sn açılır gibi yapıp kapandı şuan da sorun yok ama gene yapar diye düşünüyorum, garantisi var kasanın aslında vatana sadece PSU söküp mü götüreyim yoksa kasayı komple mi vereyim çözemedim kasayı versem 2 hafta geri vermez bunlar.
hepsini geçtim 2 yıldır sıkıntı yoktu nedne böyle oldu onu bulamıyorum PSU sıkntı olsa direk çalıştırmaması lazım veya uzun süre kullanırken yine kapatması lazım ama gün aşırı yine çalışıyor arada bir yapıyor PSU dan olduğuna hem fikirseniz yeni bir tane PSU önerin fazla pahalı donanım değil alırım sistem zarar görmesin

birde bu bendeki 600wolt 80 plus güç kaynağı sistemimi beslemeye yetermi sizce?

Son düzenleme:
Prizden kaynaklı diye prizi değiştirdim yine 2 sn açılır gibi yapıp kapandı şuan da sorun yok ama gene yapar diye düşünüyorum, garantisi var kasanın aslında vatana sadece PSU söküp mü götüreyim yoksa kasayı komple mi vereyim çözemedim kasayı versem 2 hafta geri vermez bunlar.
hepsini geçtim 2 yıldır sıkıntı yoktu nedne böyle oldu onu bulamıyorum PSU sıkntı olsa direk çalıştırmaması lazım veya uzun süre kullanırken yine kapatması lazım ama gün aşırı yine çalışıyor arada bir yapıyor PSU dan olduğuna hem fikirseniz yeni bir tane PSU önerin fazla pahalı donanım değil alırım sistem zarar görmesin

birde bu bendeki 600wolt 80 plus güç kaynağı sistemimi beslemeye yetermi sizce?
Bu sistemi rahat besler 600W ama dediğim gibi ürün markasız ve ne yapacağı belli olmaz. Halen garantisi varsa hiç dert etmeyin yollayın garantiye baksınlar, iletişime geçin aldığınız yerle sadece PSU veya kasa şeklinde nasıl isterlerse artık gönderin baksınlar. Ayrıca PSU sıkıntılıysa sistem çalışmaz diye bir şey yok, sonuçta gücü sisteme ayarlayıp veren parça bu, birçok farklı sıkıntı ortaya çıkarabilir.

max. 600 TL ye 550 600 W fiyatına göre kaliteli ne önerirsiniz sipariş vereyim bu PSU yine kapatıyor PC mi online oyun oynarken sinirden klavyemi kırdım.(
+++++++++
+++++++++

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı