Sapphire 6700XT Pulse model ekran kartına sahibim. Aynı sorunu sürekli yaşıyorum. Bilgisayarda herhangi aktif bir işlem olmadığında ekran kartı kendini kapatıyor. Bilgisayar çalışıyor sorun yok, işlemlere tepki veriyor ama sadece görüntü gelmiyor. Bütün uyku moduna geçme seçeneklerini kapattım. BIOS pilini değiştirdim. Prize takılı bütün kabloları söktüm her iki tarafından da, statik elektriği boşalttım. Bütün donanım parçalarını söküp bekleyip yeniden taktım ama ne yaptıysam ekran kartı çalışmıyor, fanları dönmüyor ekrana görüntü vermiyor. DVI kabloyu söküp HDMI kablo ile denedim gene olmuyor. Ekran kartı tetiklenmiyor, tepki vermiyor. Reset atıyorum yine çalışmıyor. Aklıma gelen her şeyi denedim. En başta yazdığım hareketsiz bekleme durumunda her defasında yaşıyorum bunu. İllaki bir video vs. açmama gerekiyor bunu yaşamamam için. Bilgisayarı kapatıyorum, güç kaynağı düğmesini kapatıyorum ve 5-6 saat bekledikten sonra ekran kartı tekrar çalışıyor. Ekran kartını defalarca ağır yüke söktüm. Oyun açıyorum, aynı anda film açıyorum bir sürü işlem yapıyorum bir kere bile bana mısın demiyor. Düşük voltaj vs. belirtisi almıyorum. AMD yazılımını defalarca sildim, AMD'ye dair hiçbir şey bırakmadım ve tekrar yükledim yine düzelmiyor. Bu ekran kartının kendine ait bir enerji saving modu mu var? Onu da mı kapatmak gerekiyor acaba? Uyku modları dışında.
Sistem.
Ryzen 5600X islemci.
Sapphire 6700XT Pulse ekran kartı
2x16 t-Force RAM.
1 TB M.2 SSD(sistem kurulu) + 250 GB SATA SSD.
ASUS Prime B550M-K anakart.
MSI A550bn PSU ( tek kanaldan 546 watt güç sağlıyor)
Sistem.
Ryzen 5600X islemci.
Sapphire 6700XT Pulse ekran kartı
2x16 t-Force RAM.
1 TB M.2 SSD(sistem kurulu) + 250 GB SATA SSD.
ASUS Prime B550M-K anakart.
MSI A550bn PSU ( tek kanaldan 546 watt güç sağlıyor)