PC, HDD görmeme sorunu

ShockWave

Hectopat
Arkadaşlar Gl72 6qf model freedos PC'ye Technopat youtubedaki videodakinin aynısı UEFI Windows 10 kurdum. Tek farkı SSD vardı bendeki PC'de. SSD'ye kurdum sistemi. Ama PC HDD'yi görmüyor. Görev yöneticisinde var. Yönetimsel araçlardan da biçimlendirdim. Hala görünmüyor. Ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bilgisayarıma sağ tıklayarak ''YÖNET'' tuşuna basın. Orda depolama başlığı altında disk yönetimi olması lazım. Ordan HDD'yi kontrol edin görüyorsa,ben şu şekilde çözdüm, diske sağ tıklayıp '' Temel Diske Dönüştür'' seçeneğine basıyorsunuz. Dikkat edin bütün verileriniz siliniyor. Görmüyorsa kablolarda bir sıkıntı vardır. Kolay gelsin.

Dinamik diske dönüştürdüm. Temele dönüştürülmüyor. Anlamadım hiçbirşey ya. Kafayı yicem :D

arkadaşlar denetim masası>sistem ve güvenlik>yönetimsel araçlar>sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir deyip önce diski sildim. Sonra biçimlendirdim ve düzeldi.

Sorununuzun düzeldiğine sevindim geçmiş olsun. :)

Bu arada dinamik disk temel diske göre daha güvenlidir. Daha az performanslıdır ama herhangi bir sıkıntı olduğunda veri kurtarımı yapılabilir. Bi sıkıntınız olmasın o yönden :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı