PC hocası-GG12 sistemde coil whine oluyor

Adeta bir komplo teorisi klasmanında olmuş. Bunu bir yerden mi duydunuz yoksa kendiniz böyle olduğuna mı kanaat getirdiniz?

Bobin vızıltısı var mı bunları da gösterselerdi.
Bunu gösteremezler veya üreten firmada dahil kimse bunun garantisini veremez ki. CW dediğimiz olay ses olayı dışında tamamen zararsız bir durumken tamamen şans eseri ortaya çıkıyor. Model bazlı ya da kronik bir sorun diyebileceğimiz bir şey değil. Çoğu firma belirli bir dB seviyesine kadar sorun olarak görüp garanti kapsamında bile saymıyor bu durumu ki görüştüğünüz teknik destek ekibi değişim sağlayacağını söyleyerek size en büyük iyiliği yapmış. Tamamen üretici firmanın inisiyatif meselesine bağlı kalıyor. Tabii ki bir kullanıcı olarak bu sese katlanmalısınız demiyorum zira benimde şu anki GPU'mda CW mevcut. Genel olarak çok fazla tepki verdiğinizi düşünüyorum. 14 gün cayma hakkınızı kullanmamayı eğer sorunsuz bir sistem verirlerse değişim yapmalarını siz kabul etmişsiniz. 15 günü içerisinde yapmaları gereken geri dönüşü siz bir ertesi gününde anında çözülmesini beklemişsiniz. Çizgi sorununun da monitörden değil de ekran kartından geldiğini testler sonucunda size iletmişler bunda da yanlış ve dalga geçilebilecek bir taraf göremedim. Onun dışında firma aracılık yaparak ürünleri teknik servise gönderip üstüne düşen görevi yapmış bunda da ekstra bir durum yok. Evet para veriyorsunuz hakkınızı sonuna kadar arayın fakat para verdiğiniz için yasal işlemlerin tamamen sizin lehinize hızlanacağı anlamına gelmiyor. Süreç herkes için aynı süreç ilgilenilen tek müşteri siz değilsiniz. Kısacası firma yazdığınız hiç bir olayda yanlış veya tepki gösterilecek bir şey yapmamış kanaatimce. Siz fazla tepki vermişsiniz. Dediğiniz kanalı çok takip etmem veya bu siteden hiç alışverişim olmadı fakat firmayı taktir ettim çünkü prosedür olarak iade isteyip istemediğinizi sormuş, isterseniz kusursuz ürünle değişim yapabileceklerini belirtmiş, aracı olarak teknik destekle bizzat kendileri muhatap olmuş ve gerekli bilgilendirmeleri geçmiş. Amazon, CW olan kartları değil genel olarak 14 gün içerisinde sorgusuz sualsiz bütün ürünleri geri alıyor. Bu Amazon'un sunmuş olduğu ekstra bir destek. Gaming.gen gibi bir firma ile de Amazon'u bir tutamazsınız zaten. Olurda firma değişim sağlamazsa o zaman THH'ye başvuruda bulunun. Kusura bakmayın ama biraz linç kültürüne yenik düşmüşsünüz veyahut yazdıklarınızdan ben bunu çıkarttım.

Herhangi bir kanıtınız var mı da bu kadar kesin konuşuyorsunuz?
Şöyle bir durum var. X markadan X çeşit ürün istiyorsun ülkene. Markaya da diyorsun ki şu fiyattan ver. Marka da diyor ki o fiyattan verirsem şu şu şu özelliklerini kısarım. ( bizde daha çok gıda ürünlerinde oluyor bu )

Sen kısılacak kaliteyi kabul ediyorsun, markada fabrikadan kısılmış kalitede ürünü yapıp sana gönderiyor. Sende satarken dünya genelinde ismi neyse onunla satıyorsun. Ama 2. Kalite.

Aksi halde ben bu hazır sistemlerin nasıl ucuz olduğunu anlamadım gitti. Parça parça almak ile hazır sistem arasında

Sürümden kazanıyor ne ya. Tavuk döner mi bu.

Adeta bir komplo teorisi klasmanında olmuş. Bunu bir yerden mi duydunuz yoksa kendiniz böyle olduğuna mı kanaat getirdiniz?
Duydum.

Hazır sistemde bu tür problem çıkma olasılığı yok denmeyecek kadar var.
En iyisi iade edip kendin topla. Hazır sistem alınmaz beni buna ikna etti, bu konu.

GGN TR'nin tutumunda sorun yok. O adamlar sadece satıcı. Ürünü resmi bir şekilde arızalı olarak belgelemeden kafalarına göre iade yapamazlar. CW'ye zaten yapacak bir şey yok. En pahalı kartta da denk gelebilir.

PC Hocası'nı neden ekran kartında CW olduğunu göstermiyor diye suçlamışsın da o iş öyle olmuyor. Hazır sistemlerde iade olmayacağı iade politikalarında da yazıyor. Siz bunu kabul edip alıyorsunuz. Tek monitör için cayma hakkınız var fakat iade sebebine arıza dediğinizden o da otomatikman servise gitmek zorunda oluyor.

Gaming genin sahibi değilim ama bende yaşadığım bir durumu anlatıyım. Zamanında 3070Tİ kardeşime hazır sistem almıştım. Anlamsız bir biçimde işlemci 85 derecelerden 90 küsürlere çıkıp otomatik olarak kapanıyordu. Sebebi işlemci sıvı soğutucunun yanlış montajı ve üst tarafa montelenememe durumuydu. Bende bunun onların hatası olduğu o zaman kasayı satmaması gerektiklerini, bileşenlere uygun kasayla değiştirilmesini talep ettim ve baya sözlü bir çatışmaya geçtik. Sonrasında sorunu çözdüler. 7 ay önce 4070li hazır sistem kendime aldım. Onda bir problem yaşamadım. Biraz şans işi diye düşünüyorum. Yani her iki siparişimde aslen cihazsal bir problemi olmadı. O yüzden 100 siparişinden birinde denk geliyor ama maalesef ondada müşteriye odaklı çalışmıyorlar. Bunun sebebide teknik servis kalitesizliği. 3 TL fazlaya çalıştırdıkları elemanlar yokuş yapıyor. Beğenmiyorsan çık demekle de olmuyor ülkenin hali belli. Çoğu insanlar istemediği işler ve maaşlarda çalışıyor. Bunu yapmaya hakkı var mı? Yok tabi ki. Günün sonunda tüketici hakları ve oradan gelen bilgiye rağmen tınlamıyorlarsa avukata veriyorsun. Bu sürede senden bir meblağ çıkıyor ama sen geriye dönük tüm paranı fazlasıyla tazmin edebiliyorsun ama ne gerek var dimi? Maalesef 3.dünya ülkesi Türkiye burası. Yine problemin sonucu var ona dua edin. Sadece aldığınız ve alacağınıza pişman oluyorsunuz. Fiyat konusuna gelince o 10 bin TL ucuza geliyor muhabbeti maalesef sana ikinci el sistem sattığından değil bu tarz firmaların kar oranları o kadar yüksek ki toptan satın alım yapan firmalarla müşterinin aldığı ürün aynı fiyat değil. Umarım probleminiz çözülür ama ters yüzünüzü göstermediğiniz sürece sizi süründürürler haberiniz olsun.

Hocam 14 gün iade hakkı tam anlamı ile ülkemizde anlaşılmış bir durum değil. Eğer kutuyu hiç açmadıysanız direk iade alırlar, şayet kullanıp iade etmek isterseniz o zaman ürün incelemeye girer. Geçenlerde cep telefonunda başıma geldi, 5 gün kullandıktan sonra cihazda toz sorunu fark ettim Amazon ürünü inceledi ve 14 gün iade hakkından bu şekilde faydalandım şayet 14 günü geçtikten sonra başvursam o zaman bana servise git diyeceklerdi.
Parça ucuzluğu konusuna da gelirsek tek tek toplayınca pahalı olma konusuna ben sizin gibi bakmıyorum. Daha önce elimde bir İtopya hazır sistemi vardı Bitcoin furyasında piyasada ekran kartı satılmadığı süreçte, faturada ekran kartının fiyatı piyasanın yarısıydı. Bazen OEM parçalar kullanılıyor yani piyasada birebir muadili olmayan özel üretim anakart vs. sizin durum ise biraz talihsizlikler kervanı gibi olmuş. Geçmiş olsun şimdiden.

Tuketici haklarinizi kullanin, ekran kartinda sorun var. Sorunsuz calisan bir monitorde bozuk goruntu varsa sorun ekran kartindadir. Hatta sistemi acip 10dk 20dk furmark acin videoya alin kanit olsun.

Masaustunde %100 gpu garip bir sorun. Miner olma ihtimali?

Hiçbir teknolojik parçayı özel olarak bir ülkeye düşük yapmazlar. Ülkemize gelen tüm ürünler olması gerektiği gibi gelir. Bir tane Samsung 990 Pro, yurt dışı ile tıpa tıp aynı gelir hiçbir farkı yoktur.

Tabi bazı firmalar özel cihaz çıkarırlar. Xiaomi gibi firmaların ucuz telefonları mesela Avrupa ya veya ABD'ye gitmez alıcısı olmadığı için daha çok Hindistan için çıkarılır ama bu da 2.seviye kaliteli ürün değil direk yeni bir ürünü.

Onun dışında TR'de olan bir Ps5 ile yurt dışında olan aynı bir donanıma sahiptir. Duyduğunuz bilgi komple kulaktan dolma ve yalan bir bilgidir. Gıda sektörü ile aynı kefeye koyulamaz teknoloji sektörü çünkü Casper, Monster gibi firmaların ürettikleri dışındaki çoğu ürün distribütör yolu ile direk aynı gelmekte.

Hazır sistemlerin ucuz olma sebebi büyük ihtimalle elde kalmış stoklar. Fark ederseniz zaten ekran kartı dışında diğer ürünler kimsenin almadığı markalar olur ve oyüzden fiyattan rahat kısarlar. Twinmos RAM kim alırki? Veya SSD? Bitfenix kasada kimse almaz ama görünce şükrederiz. A serisi anakart peki? Ekran kartıda artık kaç tane varsa okadar satış yaparlar veya farklı model ile değişir.

Özetle duyduğum şey komplo teorisi.

Ama gıdada bunu yapıyorlar orası kanıtlanmış birşey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…