PC için DualSense 5 almak mantıklı mı?

direyvinnn

Centipat
Daha fazla  
Sitedeki diğer sorular eskide kalmıştı, internette de gördüm, denilene göre adaptive triggers ve haptic feedback çoğu zaman çalışmıyormuş. Ama son zamanlarda PS accessories uygulaması çıktı, DualSense'in daha iyi çalışmasını ve bu iki özelliğin çalışmasını sağlıyor mu? Veya Steam'de böyle bu özellikleri her oyunda açtıracak bir uygulama vs var mı? Genelde Steam'de oyun oynuyorum ve Sony'nin oyunları indirimdeyken alıyorum ama kolum olmadığı için bekletiyordum DualSense alırım diye sırf bu özellikleri kullanmak için. E şimdi DualSense almak mantıklı mı ve bu özellikler çalışıyor mu yoksa Xbox 9. nesil almak mı daha mantıklı? İleride PS5 alma planım yok. Şu anda DualSense kullanan varsa cevaplarsa çok sevinirim.

Her oyunda Adaptive Triggers ve Haptic Feedback çalışmaz zaten, geliştiriciler oyuna bu özellikleri eklemişse çalışır.

Xbox kolundaki tüm özellikleri kablosuz olarak kullanabiliyorsunuz. Sadece Haptic Feedback kullanmak için kablo ile bağlamanız gerekli. Adaptive Triggers kablosuz olarak çalışabiliyor.

Ben kullanıyorum mesela Alan Wake 2 de veya Sony'nin kendi oyunlarında hiçbir üçüncü parti uygulama gerekmeden tıpkı PS5'teki gibi kolun bütün nimetlerinden yararlanıyorsunuz onun dışındaki oyunlarda DS4 gibi programlarla Xbox kolu gibi emüle edip oynuyorsunuz ama ne olursa olsun bence kalitesi özellikleri olsun şu an piyasa da alabileceğiniz en iyi kontrolcü ben kabloyla beraber aldım çok memnunum cihazdan.

Bunda titreşim vs. nasıl?

Peki bu PlayStation'ın aksesuar uygulamasında neler yapabiliyoruz, veya belirttiğin uygulamadan adaptive ve haptic özelliklerini açabiliyor muyuz, oluşturabiliyor muyuz?

DualSense kadar olmasa da fena değil yeterli.

Biraz araştırdım, daha üst modelini buldum analogların yan yana olduğu ama baktım ki Xbox gibi X ve Y bir de A ve B tuşlarının yeri ters. Oyun içinde de bu bayağı kafa karıltırıcı olur. O önerdiğinizi çkardım listeden maalesef.

Bunda titreşim vs. nasıl?

Peki bu PlayStation'ın aksesuar uygulamasında neler yapabiliyoruz, veya belirttiğin uygulamadan adaptive ve haptic özelliklerini açabiliyor muyuz, oluşturabiliyor muyuz?

O uygulama şu an tam olarak sadece DualSense Edge modeline destek veriyor ileride düz DualSense'e de destek gelir ama kim bilir ne zaman şu an sadece düz DualSense'i ilk aldığınızda yazılımını güncellemeye yarıyor DualSense X de var o ayarlar ama oyun desteklemezse çalışmıyor tabii ekstra özellikler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…