Alınır. Wireless sorunsuz oynayabilirsiniz fakat destekleyen oyunlarda kablo olmadan haptic feedback ve adaptive trigger kullanamazsınız. Steam'de DualSense X veya DS4Windows gibi uygulamalara ihtiyacınız yok Steam input oyun DualSense desteklese de desteklemese de gerektiği yerde inputu çeviriyor. Bazı oyunlarda tuş kısmında Xbox tuşları gözükebilir fakat bu sadece görüntü olur Xbox kolunda A, DualSense'de X; Xbox'ta Y, DualSense'de üçgen gibi.
Steam dışı oyunlarda eğer oyun DualSense desteklemiyorsa basitçe DualSense X veya DS4Windows kullanabilirsiniz. Ben DS4Windows öneriyorum fakat Steam dışı oyun oynamıyorsanız ihtiyacınız bile olmaz.
Ben bizzat sadece PC için aldım, kullanıyorum ve öneriyorum.
Şarj etmek için pil şarj aparatı da alması gerek. DualSense direk şarjlı. Steam'deki Xbox destekleyen tüm oyunları zaten DualSense ile oynayabiliyor, Steam dışında ise sadece 1 tane EXE çalıştırması yeterli (ki birçok oyun DualSense destekliyor direk)
Ayrıca konu sahibi The Last of Us gibi oyunlar oynayacağına göre haptic feedback ve adaptive trigger da kullanacak. Xbox kolu bu durumda gereksiz oluyor konu sahibi için. Ayrıca birçok kişiden Xbox'ta stick Drift'in daha fazla olduğunu duydum.
PC'de haptic feedback ve adaptive triggers destekleyen oyunların tamamı: