PC için gamepad alacağım DualSense ve Xbox 9.nesil arasında kaldım. Xbox daha uygun fiyat olarak fakat DualSense'nin haptic feedback ve adaptive triggers özellikleri ilgimi çekiyor. Bu özellikleri PC'de kullanmak için kablo mu gerekiyor? Bu özellikleri Epic Games'te oyun oynarken kullanabilir miyim? Ve bu özellikler için ekstra 1000 lira vermeye değer mi?
PC için gamepad alacağım DualSense ve Xbox 9.nesil arasında kaldım. Xbox daha uygun fiyat olarak fakat DualSense'nin haptic feedback ve adaptive triggers özellikleri ilgimi çekiyor. Bu özellikleri PC'de kullanmak için kablo mu gerekiyor? Bu özellikleri Epic Games'te oyun oynarken kullanabilir miyim? Ve bu özellikler için ekstra 1000 lira vermeye değer mi?
Daha bugün 9. nesil Xbox kolunu daha kullanışlı bir kol almak için sattım. A b X Y tuşlarına sürekli basmak bir süre sonra eziyet oluyor ve çok yoruyor. Pil muhabbeti de cabası. DualSense listemdeydi fakat çok fazla olumsuz yorum okuduğum için ondan da vazgeçtim. Farklı modellere yönelmenizi öneririm.
Daha bugün 9. nesil Xbox kolunu daha kullanışlı bir kol almak için sattım. A b X y tuşlarına basmak bir süre sonra eziyet oluyor ve çok yoruyor. DualSense listemdeydi fakat çok fazla olumsuz yorum okuduğum için ondan da vazgeçtim. Farklı modellere yönelmenizi öneririm.
Bazı oyunlarda kablo gereksinimi var, bazılarında yok. Genel anlamda 2-3 yıl içinde çıkmış bütün oyunlar destekliyor, adaptive trigger konusunda oyunun destek vermesi gerekli. Aynı oyunun PS5 de adaptive trigger özellliği varsa PC'de de var.
Membran çünkü. İçe göçüyor, sürekli basman gereken oyunlarda ( God of War, Spider-Man vs. ) sürekli o tuşlara basmak bir süre sonra yoruyor ve ağrı yapıyor. En azından bende öyle oldu. Analoglar da hall effect veya tmr değil. Xbox kolunu aldığın zaman yanında şarj edilebilir pil ve pil şarj cihazı da alman gerekecek. PC ile sorunsuz çalışıyor, uyum konusunda bugüne kadar hiç sorun yaşamadım ama yukarıda saydıklarım satmam için yeterli bir sebep oldu benim için.
Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bana da çok Xbox kolu önerdiler indirimde 2 tane aldım. Ama pişman oldum arkadakituşlara ellerimi koyunca dört parmağımda temaas ediyor birbirine ve rahatsız ediyor. Bir tanesini sattım 1 tanesi öyle tozlar içinde sonsuza kadar duracak. DualSense aldım kafam çok rahat. O dediğin özellikler Spider-Man ve god of warda bende çalıştı ve çok zevkli kablosuz denemedim. Dualnsens öneririm.
Membran çünkü. İçe göçüyor, sürekli basman gereken oyunlarda ( God of War, Spider-Man vs. ) sürekli o tuşlara basmak bir süre sonra yoruyor ve ağrı yapıyor. En azından bende öyle oldu. Analoglar da hall effect veya tmr değil. Xbox kolunu aldığın zaman yanında şarj edilebilir pil ve pil şarj cihazı da alman gerekecek. PC ile sorunsuz çalışıyor, uyum konusunda bugüne kadar hiç sorun yaşamadım ama yukarıda saydıklarım satmam için yeterli bir sebep oldu benim için.
Adaptif trigger ve haptic feedback için kablo lazım, kolu kullanmak için değil. Ps'te bu özellikleri destekleyen oyunları oynarsınız lakin kalan oyunlarda xbox kolundan farkı kalmaz. Bu fiyatlarda 3. Parti hem daha fayanıklı hem de özellik açısından daha güzel kollara yönetmenizi tavsiye ederim. En mantıklı öneri bu fiyat bandında @ahmttunc hocamın da attığı gamesir cyclone 2 olacaktır. Kendim de kullanıyorum ve fazlasıyla memnunum çok kaliteli bir kol. Fiyat bandının ötesinde özellikler sunuyor. Stick tension ayarlama da olsa flydigi vader 4 pro kadar iyi bir kol olacak düzeyde.
İncelemek isterseniz youtube'da yabancı youtuberların veya kendimin de incelediği videolar var, bakmanızı şiddetle öneririm