PC ile topraklama yapmak

KOSTOK

Decapat
Merhaba arkadaşlar, bizim evin alt katında topraklama yok ve oraya bir sistem kurdum ve yerler ise bildiğiniz beton ve çıplak ayak ile betona basıp bilgisayarın kasasına dokunup topraklama yapıyorum ve bunun bana bir zararı olur mu ya da cihaza bir zararı olur mu?

Kardeşim şimdi kasa metalden olduğu için ben kasaya dokunup ayaklarımı betona bastığım zaman ben parmaklarıma gelen elektriği hissedebiliyorum ve ayrıca betona değil de halıya bastığım zaman hiçbir etkisi olmuyor. O zaman kasada elektrik kaçağı mı olmuş oluyor?

Kardeşim şimdi kasa metalden olduğu için ben kasaya dokunup ayaklarımı betona bastığım zaman ben parmaklarıma gelen elektriği hissedebiliyorum ve ayrıca betona değil de halıya bastığım zaman hiçbir etkisi olmuyor. O zaman kasada elektrik kaçağı mı olmuş oluyor?

Kasadaki voltaj az beton daha çok elektriği çeker sende betona basınca elektrik senin üzerinden daha hızlı geçtiği için daha çok hissedersin. Bazı ayakkabılar falan vardı ben elektrikçiyken iletken değildi onlarla çalışınca elektrik daha az çarpıyordu falan halıda da o şekilde bir durum olabilir. Direkt yüksek bir kaçak olsa çarpar dikkat et.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı