PC ilk açılışta Windows 10 logosunda donuyor ve reset atınca açılıyor

Raşit Kıvrak

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Benim şöyle bir sorunum var. Elime birkaç PC parçası geçti kasa topluyorum satıyorum bazen. Öncelikle kasayı topladım. Her zaman yaptığım gibi Windows 10 kurdum. Tüm donanımları taktım. Tüm güncellemeler yapıldı. Bunlar süresince defalar yeniden başlatma oldu sorun yoktu. Sadece PC tam hazır derken PC'yi kapattım. Aradan yarım saat geçti açıp bir şeye bakmak istedim. Açtım ve Windows 10 logosunda takılı kaldı. Resete basınca PC açılıyor. Yeniden başlat yapınca sorun yok başlıyor. Ama bilgisayarı kapat dedikten sonra açma düğmesine bastığımda hep aynı logoda donup kalıyor. Tekrar resete basınca açılıyor. Defalarca yaptım aynısı oluyor. BIOS'u en güncel sürüme güncelledim. Windows 10'un en son isteğe bağlı uzun süren güncelleştirmesini bile yaptım. Sorun hala aynı devam ediyor. Delireceğim. Cevabı bilen varsa yazarsa çok sevinirim.

Sistem özellikleri:
  • ASRock 960GC-GS FX anakart
  • AMD FX 6100 - 3,30 GHz 6 çekirdek işlemci
  • İşlemci fanı stok fan
  • Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 kit RAM = toplam 8 GB
  • Xigmatek 600W PSU.
  • Adata 240 GB sıfır SSD takılı. Ayrıca 320 GB HDD takılı
  • ASUS Dual RX 480- 4 GB 256 Bit ekran kartı

Sistem bu şekilde. Tek sorunum yazdığım olay. İlk açtığımda donuyor. Reset attıktan sonra ne performansta ne de başka bir şey de sorun yaşamıyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-01-03 at 23.38.36.jpeg
    WhatsApp Image 2020-01-03 at 23.38.36.jpeg
    181,9 KB · Görüntüleme: 178
Güncel bir ISO dosyası ile temiz kurulum yapın tekrar.

Yani bu olayın herhangi bir donanım ile alakalı olma ihtimali var mı yoksa tamamen yazılımsal mı ?
2 kere format attım. Bilgisayarcıdan aldığım temiz ıso dosyası ile format attım. Aynı şekilde 1 kasa daha var. onda intel anakart aynı ekran kartı hemen hemen aynı sistem mevcut. Onda da aynı işlemleri yaptım . O cihazda sorun yok takır takır çalışıyor. bunda sorun yaşıyorum.

Az önce dandik bir ekran kartı takıp denedim. 2 gb Hd 6570. Kartın sağlam olduğunu biliyorum. ek besleme istemeyen kartlardan. Şuan yine aynı yerde dondu. Ram deniyorum. 1 dk.
Evet 2 rami de 2 farklı slotta ayrı ayrı tek takarak denedim. Hepsinde dondu. reset atınca yine sorunsuz. Hatta ram leri hem auto modda hemde 1600 mhz hızda ayarlayarak denedim sonuç aynı. Hatta son olarak tek parça üzerinde 12800u yazan 4 gb tek parça samsung ram takıp denedim. Onda da sonuç aynı.
SSD de bir sorun olma ihtimali var mı acaba ? Sıfır alıp taktım ama ?

Son düzenleme:
Anakart sorunsuz çalışan sistemdeki anakarttır. Herhangi bir sorunu yok olmadığına adım gibi eminim. Başka bir çözüm öneriniz yoksa windows 7 kurup deneyeceğim.

Anakart sorunsuz çalışan sistemdeki anakarttır. Herhangi bir sorunu yok olmadığına adım gibi eminim. Başka bir çözüm öneriniz yoksa windows 7 kurup deneyeceğim.
Fotoğrafı attığınız yerde donuyorsa, bilgim kadarıyla sistem bios kısmını geçmiş demektir. Dediğiniz gibi yeniden bir windows kurun ama bence temiz bir usb ayarlayarak tekrar windows 10 kurun. Sürücüleri yüklerken hepsinin doğru olduğundan emin olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı