PC ışıkları yanıyor ancak bilgisayar çalışmıyor

• Konuyu başlatan Yrya
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.854

Yrya

Hectopat
Merhaba, bilgisayar parçalarını yeni alıp kurdum. Bilgisayarın açma tuşuna basınca RAM'lere ışık geliyor, işlemcinin fanı 1 kere dönüp duruyor ve bilgisayar çalışmıyor. Sizce ne yanlış olabilir? Bütün parçalar yeni.

Öncelikle sisteminizi yazarmısınız.
Montaj sırasında kabloları doğru taktığınızdan emin misiniz? Takılmamış bir kablo olup olmadığına bir daha bakarmısınız.

Montajı düzgün yaptığınıza emin misiniz? Özellikle kablolama konusu tam bir çile, iyice kontrol etmenizi öneririm. Genellikle sorununuz SW bağlantılarından kaynaklanır, HDD Led ve Power SW bunlara örnek olabilir.

Şu an her şeyi söktüm en baştan kurmak için.İşlemci kendi fanına yapışıp fanla beraber geldi.
İşlemciyi ayırmam lazım sanırım yuvasına tam oturtabilmek için.
PSU markası FSP HYDRO G PRO 850W
İşlemci Ryzen 7 3700X
Anakart Asus X570
EKran Kartı RTX 2080S
RamCorsair veng. 8*2

Montajı neredeyse birebir aynı parçalarla yapan bir videodakinin aynısını yaptım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Açıkçası doğru olduğunu düşünüyordum ama sorun nerede anlamıyorum.Şimdi her şeyi söküp tekrar üzerinden geçmeye çalışıyorum.Öncelikle işlemci ve fanı ayırmak amacım.

Hocam sorun sanırsam şu şekilde power tuşuna basıyorsun sistem 1 2 saniye kadar açılıyor sonra kapanıyor. Eğer sorunu doğru anladıysam aynı sorunu ben yaşamıştım intel işlemci ve anakartta yaşadım ben bu sorunu fakat. Bende ki sorun şu şekildeydi anakartta işlemci yatağındaki pimler eğilmiş ve birkaçı birbirine değiyordu bu nedenle kısa devre yapıyordu. Sen AMD işlemci kullandığın için işlemcinin arkasındaki pimleri kontrol etmeni öneririm eğer bir sıkıntı varsa kendin müdahale etmemeni öneririm güvendiğin bir yere götürebilirsin. Ya da sorun bu olmayabilir statik elektrik yemiş olabilir sistemin ama bana pimlerden gibi geliyor sorun.

Pimler eğilmiş yuvaya oturmuyordu çok hafif düzelttim bir hasar vermeden korkudan titreyerek.
yuvaya tam oturttum,tek tek her şeyi baştan taktım sorun aynı.

Pimler eğilmiş yuvaya oturmuyordu çok hafif düzelttim bir hasar vermeden korkudan titreyerek.
yuvaya tam oturttum,tek tek her şeyi baştan taktım sorun aynı.
O zaman sistemin büyük ihtimalle kısa devre oluyor. Kurtarılabilirse kurtarılsın derim ben R7 3700x in fiyatı ortada ama kurtarılmama ihtimali var hocam aklında bulunsun yeni bir işlemci alman gerekebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…