PC ısınma sorunu

Eskalivir

Hectopat
Selamlar kardeşim Youtube'dan videolarını izledim, bu işten anlıyorsunuz. Bir sorunum var bir türlü çözemedim PC aşırısı ısınıyor. Bu ısınmaya bağlı olarak 3 kez Power 1 kez anakart yaktım.
1- Temizlik Düzenli olarak yapıyorum
2- Termal macunu tazeledim
3- 2136 devirli Fan taktım
4- Elektrikte kaçak kontrolü yaptım
Speedfan programı ile fan kontrolü yapamadım fakat MSI afterbunner ile GPU fan hızı 36 idi %70 (50 derece oldu ) aldım ses çıkıyor ama idare ediyorum. Lütfen yardım eder misiniz?
Değerler şöyle:
GPU 65
CPU 55-60
CORE 47

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bilgisayar yük halinde iken sıcaklıklar böyle ise gayet normal hatta normalden daha iyi sorunu şu an sıcaklıkta aramak bence mantıklı değil.
PC boştayken ısı değerlerini yazdım ama bişey söylemeyi unuttum ekran kartı fanı %12 idi %75 şe çektim işlemci 45 derece ekran kartı 40 derece falan oldu acaba ekran kartı sıcak olunca anakart ve işlemciyi etkiler mi ?

PC boştayken ısı değerlerini yazdım ama bişey söylemeyi unuttum ekran kartı fanı %12 idi %75 şe çektim işlemci 45 derece ekran kartı 40 derece falan oldu acaba ekran kartı sıcak olunca anakart ve işlemciyi etkiler mi ?
Yani neden böyle bir şey yaptığnızı anlamış değilim 50 derece bile yüksek değilken siz fanların hızını arttırmışsınız buna gerek yok. Zaten ekran kartınız eski değil ise kendi belli bir sıcaklıktan sonra fanları ayarlar siz merak etmeyin ve sorunuzun cevabı evet etkiler ama sıcak olursa 40 45 derece bunlar sıcak değerler değil tam tersi güzel değerlerdir.

Yani neden böyle bir şey yaptığnızı anlamış değilim 50 derece bile yüksek değilken siz fanların hızını arttırmışsınız buna gerek yok. Zaten ekran kartınız eski değil ise kendi belli bir sıcaklıktan sonra fanları ayarlar siz merak etmeyin ve sorunuzun cevabı evet etkiler ama sıcak olursa 40 45 derece bunlar sıcak değerler değil tam tersi güzel değerlerdir.
Anlatamadım :) daha açık yazayım Pc BOŞ: 65 DERECE fan hızı %36
Fan hızı artırarak soğutmaya çalışıyorum. Başka çözüm yoluna bakıyorum

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı