PC kapalıyken Ethernet ışığı yanıp sönmesi normal mi?

hezsia

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

PC'm tamamen kapalıyken modem üzerindeki Ethernet portu ışığı ve Ethernet kablosundaki ışık senkronize şekilde yanıp sönüyor. Bu durum normal midir?

Ben bu durumdan rahatsız değilim ama güvenlik açısından acaba PC kapalıyken böyle bir ışık yanıp sönmesi, hacklenme ya da dışarıdan izlenme gibi bir risk oluşturur mu diye endişeleniyorum.

Bu konuda bilgisi olan veya deneyimi olan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Bu gayet normal ve güvenlik sorunu teşkil etmez.

Sarı yanıp sönmesi, bir kablonun takılı olduğunu fakat internetin kullanılmadığını belirtir. Bilgisayarı açtığında da yeşile döner. Normal yani.

Doğru biliyorsam "Wake on LAN" adı verilen ve bilgisayarın internete bağlı durumdayken kapalı bile olsa uzaktan açılabilmesini sağlayan bir özellik için bilgisayar elektriğe bağlı ama kapalı durumdayken kablolu ağ bağlantısı da devam ediyor. Bu özelliği BIOS üzerinden muhtemelen kapatabilirsiniz.

Bu durum genelde normaldir dostum, Ethernet portu Wake on LAN özelliği yüzünden düşük voltajda açık kalabiliyor. Hacklenme gibi bir risk yok denecek kadar az bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı